Ett ridpass

​I dag handlar blogginlägget bara om dagens ridpass. Jag åkte nämligen till ridhuset ensam med Lady för att jag tänkte trimma lite dressyr, men eftersom det fans hindermaterial framme tänkte jag om. Jag använde travbommar och en upphöjd bom. Travade fram lite lätt i 10 min, först lite lösa tyglar, sedan rak riktad över travbommarna. Sedan kortade jag upp henne lite och travade serpentiner och mindre volter. 

Jag galopperade lite i båda varven över den upphöjda bommen och sedan bestämde jag mig för att träna på byten. Det har varit en svaghet att byta från höger till vänster under en längre tid och jag tänker att det inte är en dag förtidigt att börja träna på det så att det sitter bättre. I dag sitter ca 8/10 byten från vänster till höger och 4/10 byten från höger till vänster.

Jag övade med bom på marken, ett längre ridspö i ena handen och utan bom på marken. Till en början fick jag till några bra byten i lite mer samlad galopp över bommen, sedan började hon ge sig iväg och bli stark. Då ändrade jag ridningen lite och lät henne nästan byta själv (vilket fungerar från vänster till höger) utan bom. Jag har liksom fastnat lite där jag blir lite frustrerad för att hon försöker ge sig av. Jag vill inte heller rätta henne genom att ta tillbaka, det bör ju ske framåt, vilket gör det svårt. 

I dag blev det mycket galopp i morgon blir det mera trav för att få igenom lite bättre lösgjorde och genomsläpplighet. 

  • 190 visningar

Gillar