En riktig söndag

I dag har jag verkligen haft söndag. Vakade tidigt men klev inte ur pyjamasen förrän kl 14. Jag mockade och gjorde allt i pyjamas 😁. Sedan blev det dags att träna och det gör jag inte utan träningskläder. Jag cyklade två timmar framför live sändning från dressage power. Ett riktigt långpass! Spännande dressyr och samtidigt träning. Det är det bästa med att ha en träningscykel, att man kan röra sig framför tvn. Jag har inte använt gymmet i dag, men jag har börjat slipa ett fönster där inne.

Kazaro har motionerat. Jag gillar att longera honom med en gummisnodd. Då ser jag hur han arbetar med sin kropp och han får lite uppgifter som tex att trava bommar. Han är nu van att ha benskydd på sig (han är ju dressyrhästar) och mer avslappnad i galoppen. Idag va det mörkt vilket gör att han dock är lite mer spänd. Han spanar lite på skuggor. Men han är super lyhörd för min röst nu och det är det jag jobbat på för att få honom att förstå galopp kommandot via rösten. Jag skiljer alltid på ljudet, ett för trav och ett för galopp. Det gör det hela lite lättare för den unga hästen. Pluss att jag kan visa med en lång pisk som förstärkning att ljudet betyder mer framåt (det behövs inte längre).

Resten av dagen har jag tagit lite som den kommer. Jag hade en liten dipp eftersom jag glömde mellanmålet och fick sockerfall. Annars har dagen varit en riktig söndag.

  • 73 visningar

Gillar