En månad

14: En månad har jag varit hemifrån nu!

9.15 åkte jag och My med Rasmus och malin till ridklubben. 7 hästar var med (2 av dem unghästar som aldrig varit iväg tidigare) och skulle tränas för en tränare där. Jag och My servade med hästar och red fram. I lastbilen blev det mackor och wienerbröd, de var jätte gott på vägen hem.

På eftermiddagen hade jag och My varsin häst kvar att rida. Vi skrittade fram genom byn och red på terrängbanan. Jag red Clarion i dag igen och My red sin egen häst.

Efter kvällssysslorna blev det vegetarisk middag vid Malin och Jörg. Alva deras aupär jobbade sin sista dag och det blev en avslutningsmiddag. Sötpotatis-burgare. Jag måste ha receptet på den burgaren. Super god!!! Efter lite mat och vin hoppade jag i säng kl 23.00. Inte så likt mina rutiner!

15: lite trög morgon måste jag erkänna. Tre hästar ridna på förmiddagen. En skrittas i skogen, dressyr med Qula, dressyr och hopp med Hansi. Jag fixade också Hansis man, eller försökte i alla fall. Han har en djungel till man. Dagens ord: kvickare skänkel och ha hästen mer framför dig i övergångar till halt.

På eftermiddagen var det annat pyssel. Putsa sadlar och träns, göra Qulas man och fixa stallet inför kvällen.

Mitt öga har börjat klia. Jag ska nog bara använda mina glasögon i morgon eftersom jag ska med Rasmus på hopptävling. Vi åker kl 11 och är borta hela dagen.

Emil vinner 115 klassen i Kalmar.

16: tvättar hästar och mockar hagar innan jag åker med Rasmus på hopptävling. Han hade två hästar som gick en klass var. Dennis (hans egen häst) blev placerad 7a. Det var Lätt att hjälpa honom på tävling.

Malin kom senare med två hästar. Ingen bra tävlingsdag för henne. Bättre lycka i morgon får man önska.

Spännande att också få åka på en vanlig hopptävling.

Kom hem kl 20.00 och kylskåpet är nästan tomt. Tur att jag förhoppningsvis får lön på måndag. Då ska det fyllas upp till bredden.

Emil placerad i 120 i Kalmar.

17: Vilken söndag!!
Plamen han som mockar är ledig på söndagar, vilket innebär att vi var två kvar hemma för att mocka. Malin, Rasmus och mini malin hade Cahlotta och My med sig på tävling. Tungt arbete för mig och Anna som var hemma.

Jag red också tre hästar. Anna och jag var inte klara förrän kl 19 på kvällen.

18: En mycket mer lättsam dag. Vet inte om huvudvärken smög sig på pågrund av gårdagens hårda jobb. Tre hästar blev ridna. Qula gick i skogen, Hansi dressyr och Alice lite lätt arbete i ridhuset. Alice är svår men jag gillar henne mycket. Dagens ord: kortare tyglar och rundare form på hästen önskas.

På kvällen blev det att storhandla. My och Anna åkte med. Kylskåpet är proppfullt för flera veckor framåt nu!

19: Jag vaknade 05.43 som vanligt(innan klockan ringer 06) så jag bestämde mig för att gå upp och fodra lite tidigare. Längre frukost gör inte mig något!!

Jag började med att rida den stora hingsten lite dressyr på terrängbanan. Sedan hoppade jag Hansi som gjorde stora framsteg sedan förra gången jag hoppade honom. Jag fick mycket hjälp av malin vilket jag tycker är en enorm fördel med att vara här, all hjälp man kan få är utvecklande. Dagens ord: rid rytmen mot hindret oavsett om distansen stämmer eller inte. Välj hälare att komma nära hindret!

Editha red jag en kort tur i skogen på eftermiddagen. Flugorna var envisa och när vi kom hem fick alla hästar gå in pga att de sprang för att komma undan alla flugor.

Bild på tävlingsplatsen!

  • 94 visningar

Gillar