En fundering

Något som jag ofta funderar på när det gäller bloggar är hur ofta folk skriver när det går bra och hur bra allt är, lika lite som det skrivs om allt dåligt och vilket oflyt man har utan att det blir ett "ångestinlägg". Jag kan tycka att det är bra att man inte skriver ut allt dåligt och att man har en skadad häst eller att jag gör ett otroligt dåligt jobb på hästryggen. Samtidigt som det i bland kan bli lite ja jag vet inte "bra fasad utåt" känsla i vissa inlägg.

Det jag menar är att man oftast ser vinster eller "i dag var det inte vår dag" inlägg. På något vis är det svårt att dela med sig av sina svagheter. Jag vet det eftersom jag själv väljer mina inlägg mycket noga. Man vill ju inte att någon ska kolla upp en för mycket på det fria nätet!! Men i bland får jag känslan av att här är en bra fasad bara genom att läsa mellan raderna, det känns liksom inte riktigt sanningsenligt. Då menar jag inte att folk hållet på och ljuger på sina bloggar men att det blir oerhört viktigt med en fasad.

Jag tycker det är bra att vara självkritisk. Man vill kanske inte alltid dela med sig av det dåliga, kanske inte heller samma dag, men vänta två dagar och skriv sedan vad fan det var som hände om det känns som om det går att dela med sig av det!

Det är starkt att kunna vända en negativ trend och jag tror att man kan gå stark ur något som länge gått dåligt eller bara inte riktigt gick som man har tänkt sig. Givetvis behöver man inte dela med sig på tillexempel en blogg, men det jag vill komma till är att man lika lite behöver hålla en fasad uppe.

Självklart finns det de bloggar som man nästan kan bli lite på dåligt humör av. Det känns som om allt bara är dåligt och att det blir en "tyck synd om mig" sida. Jag tror på att man ska försöka finna något sorts mellanläge. Där man blandar de bra och de lite mindre roliga inläggen för att få en så bra blogg som möjligt.

Jag läser många bra bloggar. Det märks genast varför folk kan leva på sin blogg och varför vissa bara är vanliga bloggar, så som min.

Jag har inte någon egentlig handling i min blogg. Jag skriver om små vardagliga saker och lämnar de största allra viktigaste sakerna utanför. Jag har sällan inlägg som dessa, så kallade åsiktsinlägg. Jag kan tycka att åsiktsinlägg lätt kan falla över till personangrepp eller vändas som negativ kritik ur någons synvinkel.

Detta var lite kritik från min sida och en åsikt om bloggar.

  • 42 visningar

Gillar