Dressyr

Efter första klassen i morse han jag precis lasta på Lady på transporten innan himlen öppnade sig och det öste ner med vatten. Jag var inte så nöjd med min ritt, jag glömde bort mig lite. Vilken bokstav skulle de första volterna vara? men det verkade inte domaren märka....i bland har man tur. Peppade upp mig själv lite till nästa klass eftersom jag vet att vi kan bättre. Det lyckades jag med och jag känner mig nöjd med hur jag visade upp henne i sista klassen. Tyvärr är 4 orna och förföljer mig i skritten igen. Vi måste öva bort alla irriterande taktinslag. Jag måste bli bättre på att SKRITTA!

Det var första gången som jag var på en lokal dressyrtävling på fastlandet. Det var speciellt på många sett. Samtidigt skönt att vara anonym. Jag satt i solen och tittade på några ekipage i min ensamhet, plötsligt dök en nyfiken ryttare upp som jag utbytte en liten konversation med. De som känner mig vet att jag egentligen är expert på att bara flyta omkring och inte prata med någon. Det var mysigt samtidigt som jag åt min nyttiga tävlingslunch. Ett helt paket russin och två bananer. Det klarade jag några timmar på tävling.

Vi slutade tvåa i sista klassen och jag fick rosor som just nu pryder mitt vardagsrums bord och matchar mattan. 🌹 Lady var lite skrajsen för att galoppera med buketten på ärevarvet. Men hon höll i det så att jag slapp åka av!

Det blev tyvärr ingen film från i dag eftersom, Emil min bästa hästskötare är på Gotland. Han vill inte riktigt erkänna sig som hästskötare.... Men det gick ju bra ändå.....allt förutom den där pann knoppen. 😂

Dagens komplimang kom från överdomaren som sa två gånger att hon verkligen gillade min häst!

Nu övar vi vidare till nästa gång vi ger oss ut på dressyrbanan igen. Det är dags att ta nästa steg och komma upp en nivå där också. Vi har en hel del att öva på just nu. Det är nyttigt att rida program och få en bedömning. Jag är redan tävlings sugen igen!

  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer