Dressyr

​Här kommer det efterlängtade inlägget om min dressyr. Jag har haft lite annat att stå i de senaste dagarna så det har blivit framskjutet. Det blir ett ganska kort inlägg om mina dressyrmål. Tidigare har jag ridit dressyr upp till LA med helt okej resultat. Inga stora placeringar och jag har inte haft någon högre målsättning med dressyren annat än att kvala till ungponny championat och för att det är en stor del i fälttävlan. 

Nu tävlar jag inte mycket fälttävlan längre men jag har så klart en långsiktig plan på den biten som jag inte väljer att gå in på i detta inlägg. Däremot känner jag att dressyren har fått stå tillbaka mycket under mina år som högskolestudent. Nu är det dags att sätta upp ett högre mål som tar mig ett steg längre och höjer min lägsta nivå. Som jag kan ha nytta av i det långa loppet.

Mitt nya mål är att sikta mot MSV. Jag vet att jag har en häst som klarar av minst LA dressyr med lite finslipning. Jag vet också att jag själv klarar av att rida LA om jag får trimma igång mig själv lite. Dressyr är som hoppning en färskvara. Med mer styrka och teknik så hoppas jag att jag ska kunna ta mig upp till MSV. Den gyllene gränsen MSV kan vara ganska stor att ta sig till från att inte ha tävlat dressyr på flera år, så det handlar självklart om att jag måste "tränings-tävla" för att kunna rida in i den klassen. 

Nu har jag inte tävlat dressyr på ca 4 år och jag har inte planerat in min första start ännu. Jag hoppas kunna starta på hemmaplan (17 juni) men jag vet inte om jag skulle behöva göra några flera träningspass innan dess..... Jag måste kolla av med min tränare vad hon tycker och en annan bit är att jag inte har någon dressyrsadel. Jag sålde min fina prestige i samma veva som jag började plugga, just nu tränar jag i min hoppsadel. Man ska inte haka upp sig på små detaljer men det allmänna intrycket kanske känns lite mer seriöst med en dressyrsadel i en dressyrdomares ögon. Att tävla fälttävlans dressyr i hoppsadel brukar inte vara så udda, men "riktig dressyr" är lite udda (i alla fall här hemma). Jag jobbar på det. 

Just nu är siktet inställt på unghäst testet den 14 maj! Men sedan kanske ni kan följa lite mer dressyr här också. Nästa tävling med lady är den 21 maj 105 och 115cm i Suderbys. Det är ingen dressyrträning nästa vecka så ni får vänta lite med svar på frågan till min tränare.  

  • 123 visningar

Gillar