DM 2019

I går va det en heldag på Vinslövs ryttarförening med bland annat DM i Smålands ridsportförbund. Jag startade även den vanliga klassen och hamnade precis utanför placering 4a. Lady kändes super fin så det grämer mig inte. Planen var att rida mer hinder för hinder och inte jaga tiden så mycket. Det va just tiden som avgjorde. Tyvärr blev jag stoppad i terrängen innan hinder nr 14. Ryttaren innan hade rivit ett hinder som de inte hunnit få upp. Jag rider utan klocka eftersom jag känner ladys galopp bra och brukar kunna träffa optimaltiden. Jag får helt enkelt förlita mig på att jag red ganska för mycket långsamt.

Dressyren gick si och så. 67% va ett bra resultat för att vara den ritten tycker jag. Nolla i hoppningen och 5,2 straff för tiden i terrängen. Målet är ju alltid att sluta på dressyr straffen.

Terrängen var tekniskt svår med många kombinationer. Jag kunde lika gärna ha slutat som skelettet i trakenergraven. Vi satte alla svåra kombinationer bra. Det enda som va lite ”risky” var uthoppet ur vattnet. Lady galopperar väldigt tungt i vattnet och vi gjorde ett enormt språng ut på ett vass hinder. Vi räckte precis över!

Så klart är jag stolt över 🥈platsen i DM med lady. Det va många år sedan jag startade ett DM sist. Motståndet här går ju inte riktigt att jämföra med sist jag startade.

Lady kommer att ha två lugna veckor framför sig nu. Ingen tävling bara lite små rundor i skogen för hennes del. I dag ska de få ny hage med saftigt grönt gräs också.

  • 104 visningar

Gillar