Det känns som fredag

I går red jag ett lite markarbetes pass på lady. Lite studs och små skutt, mest på kryss. I dag blir det lite samma jobb, men med lite mer hinder. Jag har satt upp en spätts för att se om vi klarar av att hoppa lite mer fälttävlans inspirerat. Jag kan ta kort på den i eftermiddag så får ni se hur enkelt man tillverkar ett sådant hinder. Jag hoppas bara att det inte börjar att regna fram mot eftermiddagen. Kommande vecka ska jag försöka komma iväg och hoppa en gång, det blir nog på tisdag skulle jag tro.

Jag har börjat lägga in lite mer bommar och skritt galopp övergångar i hela mitt arbete just nu. Hoppträningarna är slut för terminen, det fortsätter lite sporadiskt då och då efter midsommar. Det är lite synd, samtidigt som det borde vara fler tävlingar så här års. Jag har även kollat in en dressyrtävling som hade varit super kul att vara med på i augusti. Jag får se hur formen känns efter att ha varit i Tyskland och tränat. Tysklandsresan är bokad med två veckor av träning. Jag hinner med en tävling och lite vila innan vi åker i juli.

I dag när jag kommer hem från jobbet så är det stallet som gäller. Lite städning och fix men också ridning. Det känns som fredag i dag. Jag brukar alltid avsluta veckan med en längre stund i stallet. Över midsommar har Emil alltid brukat vara i Vetlanda och tävlat, men i år blir vi hemma eftersom Emils familj är bortresta. Någon bör ju vara hemma och se till hästarna och fölen. Vi åker och tävlar i Kalmar nästa helg i stället.

  • 128 visningar

Gillar