Dagens ridpass

Jag red Othello på gårdsplanen i dag igen. Jag gillar inte att rida där egentligen. Det finns en masa anledningar till varför jag inte gillar att rida där, men de tänkte jag inte gå in på nu. Jag tänkte det var dags att beskriva ett ridpass igen. Det var länge sedan och en del av er kanske är lite nyfikna.

Jag började med att skrittarbeta. Skrittade fram länge på lång tygel för att bara värma upp leder och ligament ordentligt (underlaget är stumt och hårt). Sedan jobbade jag igenom skritten, fick honom undan för båda skänklarna jämn i båda tyglarna och som man kallar det, mellan hand och skänkel. Jobbade som på en åtta och la in övergångar till halt. Det var ett nyttigt arbete och jag fick honom på så vis mycket koncentrerad på sin uppgift. Skrittarbetet upptog nästan halva tiden av ridpasset.

I traven jobbade jag övergångar skritt och trav samt långsammat jogging tempo. Även åtta här för att få honom smidigt undan för skänklarna. Han känns mjuk och smidig i sin kropp just nu, men jag har lite svårt att hitta den rätta balansen på honom. Där han liksom suger tag om bettet ordentligt och har bakbenen in under sig mera. Det blir mest låg form och bakbenen hänger med. Inte önskvärt men jag jobbar på det.

Lite galopp blev det också på 20m volten kan man säga. Här får jag ingen feeling alls. i vänster varv känns det som om jag kan påverka honom bra, men i höger varv har jag svårt att få honom att inte byta galopp. Han blir lite studsig bak och vill gärna kasta över mig åt vänster. Jag jobbar på att behålla tålamodet här. Det känns som om han inte riktigt orkar bära sig riktigt än.

I morgon blir det ingen ridning men på onsdag tänkte jag åka till ridhuset igen. Hoppa igenom Othello lite och jobba galoppen. Galoppen är det som är mest överhängande att jobba upp just nu. Jag måste jobba mycket med mig själv och min egen position på honom eftersom han är mycket känslig för vikthjälperna.

Jag hade ett bra inlägg på gång ang. vardagliga detaljer men min telefon dog när jag var i stallet så jag tänkte att jag spar på den karamellen ett tag. Eller vad säger ni? lite information om min utrustning och vad jag använder mig av för saker.

Nu är jag mätt efter att ha vräkt i mig en portion korvstroganoff och ris. Ska vila på maten en liten stund innan jag åker till ridhuset och håller lektioner.

  • 44 visningar

Gillar