Dagens arbete

Alla hästar i stallet har fått motion i dag, utom Ares. Jag fick vara hovslagare och rycka av en baksko i dag. Emil (hovslagare)är på Gotland så klart, det är då det sker något i sko väg. Jag vet inte vad han har gjort i hagen men han va sårig på utsidan av benet. Huden va avskavt in till köttet men inget blod. Skon hängde på trekvarten, så jag behövde bara rycka två sömmar och sedan va skon av. Jag satte på salva och kylande liniment och så fick han gå ut igen.

Lady jobbade jag markarbete på. Hon kändes fin efter gårdagens arbete. Jag utökade de upphöjda bommarna i dag, så att bom serien blev lite längre. Jag jobbar vidare på långsam trav men också på små hinder. Veterinären va även här och tittade till ögat. Vi ska fortsätta behandlingen några dagar till och höras på telefon. Jag fick lite mer recept och så ska vi avvakta några dagar för att se om det går åt rätt håll.

Killawarra kändes bättre i dag. Det är lite som Emil säger, att hon behöver röra på sig för att få igång sin kropp. Jag joggade travbommar i en halvtimme på henne. Killawarra är ju Emils häst men hon har haft lite otur genom livet och har blivit mamma en gång innan vi kunnat jobba henne så smått.

Kandido fick hoppa lite. Värmde upp med travbommar och sedan rullade jag på ett litet räcke och ett litet hinder med bom framför och bakom. Avslutade med oxern. Hon svettades ordentligt i solen i dag. Hon är fin när Emil har henne igång. Nu ska hon bara få bättre styrka på hinder. Sedan tror jag att Emil är sugen på att tävla henne lite.

Rose och Kazaro fick bli tömkörda en kort stund båda två. Kazaro va duktig och jag fick honom att svänga både till höger och vänster, följa fyrkanten och att göra lite tillits övningar. Rose är lite mer känslig och framåt även fast Kazaro mer kan få panik. Rose gillade inte när jag kom åt med tömmarna på rumpan, så hon fick gå på volt. Jag Behöver en som kan styra fram för att få henne trygg med tömmarna på rumpan. Men nu va jag själv och då fick jag nöja mig med volten.

Jag på en skimmel? Jag själv har aldrig haft en skimmel 😂

  • 72 visningar

Gillar

Kommentarer