CCN 2*

En helg med fälttävlan i fokus. Torsdag och fredag red jag dressyr på lady. Hon kändes lite het men glad och arbetsvillig. Ungefär som jag vill att det ska kännas inför en tävling.

Lördag morgon släppte vi ut hästarna halv tre på morgonen, lastade och åkte mot Linköping.

Dressyren gick helt ok. Jag gjorde två missar som blev kostsamma. En felringning i början, antar att jag inte hade rätt fokus. Hittade tillbaka i rätt rytm fort men på slutet så blev det takt inslag i skritten. Det drog ner procenten vilket annars hade varit bra och ungefär som vi brukar prestera. Jag måste jobba skritten ett tag nu.

Hoppningen va bra men jag missbedömde en linje där jag försökte rida på sex språng men skulle ha valt fem. Så jag fick ett ner. Annars kändes resten bra. Här måste jag öva på att välja rätt och att veta om jag ska rida fram eller sitta upp, beroende på hur jag kommer in på linjen.

I terrängen stötte vi på lite nya hinder tex en bank med dike framför. Som hon löste superbra. Hinder i vatten (vi har övat men inte på tävling). Riktigt smala hörn (vilket jag råkade peta ner en flagga på) jag hade planerat en linje för att undvika det men red en annan i bara farten, vilket medförde flaggan. Jag va två sekunder över tiden vilket va bättre än sist. Jag gick mer mot klockan denna gången. Jag rider alltid utan tid ur för att lära mig att känna galoppen och jag känner den bra. Men jag är fortfarande lite grön på vart jag ska ta in tid som kan ha gått förlorad på annat ställe. Efter att ha varit lite spänd första delen i skogen som hon ofta blir (jag tror hon tycker det är lite trångt i skog) så hoppade hon mer avslappnad och fint mot slutet.

Jag blev trea precis utanför placering. Alla hästar tappade nästan sin ryttare eller utgick ur terrängen.

Idag har vi haft Göran på besök och han tyckte att lady såg stark ut i sin kropp och det känns som om hon är det. Hon har några extra kilon som vi ska jobba bort nu under vintern så kommer vi flyga fram som vinden till nästa säsong.

Idag har vi fixat utomhus med gräsklippning, ogräsrensning på ridbanan och harva ridbanan.

Gillar