Bett

Just nu känner jag mig ganska bett lös. Det saknas ett större utbud på vanliga bett i min sadelkammare. Just nu har vi många hästar med samma mun och för få bett. Vi rider alla hästar på två eller tredelade bett med fasta eller löpande ringar beroende på vad de trivs med. Jag har tänkt fylla på länge men det har inte varit prio. Jag har funderat på att fylla på med lite andra modeller men jag vet inte... är det inte skillnad så är det inte.

Det finns en viss tendens till att olika söt metaller orsakar allergiska reaktioner i kontakt med slemhinnor och sår i mungiporna är inget önskvärt. Sånt kan vara svårt att få bort om man har en häst som lätt reagerar på olika metaller. Jag har sett det i olika stall tidigare.

Jag väljer att hålla mig classic. Men betten är inte det enda som behöver fyllas på. Det vardagliga putsmedlet och hästgodiset är helt slut. Det lutar åt att vi borde besöka någon hästbutik snart. Om inte.... så har min näthandel ökat under pandemin. Fy vad kul det är med paket. Eller hur?

  • 68 visningar

Gillar