Benskydd

Här kommer lite text om vad jag tänker kring benskydd på mina hästar.

Jag använder alltid någon typ av benskydd fram under alla ridpass oavsett häst. Oftast ett par vanliga senskydd eller terrängskydd. De svarta Norton skydden använder jag till vardags och de med lite grått på: Lami-cell används på tävling.

Lady stryker sig gärna bak och hon behöver därför ett par bakbensskydd när jag rider. Det har blivit naturligt att jag använt de öppna korta skydden bak (se bilden) eftersom hon inte har haft åldern inne till att använda andra skydd. Men nu har de blivit så slitna (efter 7 år köpta på ÖB) så att jag bara använder dem hemma när det är lerigt eller när jag rider i skogen. Istället använder jag mig av ett par korta Norton skydd som går runt hela kotan. Tyvärr åker de gärna upp på benet och hjälper inte alls där de ska skydda. Därför blir jag tvungen att prova ett par längre strykkappor bak. Jag kommer även ha henne lindad oftare ett tag fram över. 

När jag trimmar markarbete hemma på ridbanan eller i ridhuset lindar jag gärna bakbenen. Jag använder alltid ett par paddar under lindarna (som ni ser på bilden). Om jag rider dressyr så kan jag i bland ha lindor fram, men det är mest för att det ska se snyggt ut. Förut när jag red mer dressyr använde jag mig gärna av långa strykkappor bak.

Jag har alltid vanliga benskydd på hästen i transporten pluss ett par boots om det skulle behövas. Jag var bättre på att använda transportskydd förut, men jag tycker inte att hästarna går eller rör sig särskilt bra i dem och därför tänker jag att det inte är så bekvämt för dem i transporten. Jag tror helt enkelt att de skulle kunna göra mer skada än nytta. Däremot kan gärna sätta på ett par Back on track paddar innan och efter träning och även i transporten.

Det där med skydd varierar jag så klart från häst till häst, alla individer är olika även vi människor. Vi gillar att använda olika typer av utrustning på våra hästar. Svarta skydd är min grej som ni ser.... jag kan ibland använda blåa lindor. Här fick ni en inblick i vad mina hästar använder!

  • 66 visningar

Gillar