Babbel

Nu är jag själv kvar här hemma. Emil åkte i väg till stallet för en stund sedan, jag vet inte om han har hunnit lasta allt och åkt men jag blev kvar i alla fall.

Jag har laddat upp med en liten påse godis till i kväll. Pesto, oliver, soltorkade tomater och pasta!! Tänker att jag hugger in på det efter att jag tagit en kortare joggingrunda längs kusten. Tycker att jag är värd lite godis efter massa träning denna vecka. Jag tänker att jag ska fortsätta hela helgen och sedan ta en vilodag från löpningen eller kanske två, så att kroppen hinner återhämta sig lite.

Det jag har mest problem med är mina benhinnorna som värker efter nötande på asfalt. Därför blir det grus i dag. Sedan är det ljumskarna, det märker jag inte förrän jag travar runt på hästen men jag måste hitta ett bra sätt att stretcha dem.

I dag fick benen även ett pass på hästryggen med en del galopp i sommarhagen på Othello. Jag gillar när det bränner i benen när man rider, då gör man nytta där uppe. Othello tyckte det var helt okej med en ridtur i hagen. Han coolade ned sig efter lite skritt travövergångar, låg form och jogging öppna. Jag rullade lite i ett jämt galopptempo. Lättaste missen när man jobbar galoppen är att galoppera på för fort. Jag gör gärna intervaller men då på en större yta och utan regnhalt gräs.

Lady fick lite markarbete på ridbanan. Mycket travande i åttor för att få koll på bogarna. Högerbogen gör gärna lite som den själv vill. Sedan det där med övergångar....måste verkligen lägga lite mer arbete med dem. Så fort jag gör ett avbrott hugger hon tag i bettet och stretar emot. Nu är det dags att bli igenom riden lite mer noga. Övergångar framåt är lättast på henne. Galopp från skritt tog ett ridpass att lära henne. Där behåller jag även en stadig form och egen bärighet tycker jag. Men nedåt med förhållningar måste jag bli mer konsekvent med!

En sak till, sommargarderoben vart tog den vägen egentligen? De som känner mig vet att jag inte handlar kläder så ofta men jag skojar inte när jag kan tala om att mina t-skirt med hål i som jag kastat bort nu har jag haft sedan jag gick i sjuan. Jag borde nog ta en tur till stan i veckan. Shopping är inte min grej men när vissa saker tar helt slut, då måste man ju bara handla!

Jag har lite brist på fantasi när det gäller bloggen just nu. Därför blir det bara massa babbel 🙈

  • 40 visningar

Gillar