Att ha allt....prat om allting utan att nämna någonting!

Många människor har ett stort "Att ha begär", Även jag har det i bland. Jag ser med ögon utifrån ridsporten men även privat. Det byts ut massa utrustning utan att det egentligen behövs, det är helt enkelt någon man ser upp till som har något så coolt att man måste skaffa det själv. Eller så är det totalt nödvändigt i praktisk.

Mycket av detta kan handla om sponsring och det verkar ju funka på många (räknar in mig själv där). Vissa ryttare har fördelar att ha sponsorer medan andra inte har det.

Jag ser inte detta som något problem egentligen, mer än att det kan vara klurigt att få tag på bra sponsorer så klart. Problemet uppstår först när man har för mycket av något, alla kanske inte ens märker att de har för mycket av något.... Jag vet många som har för mycket av mycket!!!

Jag tror på att tänka så här:
Behöver jag detta? Om ja- har jag något likvärdigt som kan ersättas? Kanske sälja något innan jag köper.

Att ha för mycket tar plats och överkonsumtion kan ha många negativa konsekvenser. Tillexempel att man mår dåligt av det till sist, eller att det drabbar någon annan.

Använder jag detta tillräckligt mycket för att det ska löna sig att skaffa det? Tycker att det är något jag frågar mig själv rätt ofta.

Att köpa en sak utan att använda det och sedan skaffa ännu mera, eller bara använda lite innan man skaffar nytt är för mig obegripligt om man inte är missnöjd med produkten man ersatte.

Att inte "kunna" göra sig av med något är för mig nästan samma sak. Om man har något som inte används, varför ska det då bara finnas kvar? Att ha allt verkar vara bra, men ändå vill man ha lite till och när man har och inte använder är det svårt att hitta en anledning till varför man inte ska göra sig av med det!

Jag kan vara impulsiv och tänka att jag har nytta av mycket samtidigt som jag ofta tänker en gång extra innan jag bestämmer mig. Det värsta jag vet är att ha för mycket av något. Det samlas på hög och blir gammalt, kanske går sönder utan att det ens används. Jag tycker det är tråkigt att se mina saker vara obrukade.

Är det något som kostar mycket och ska ersätta något annat, gör jag gärna mig av med det som är tänkt att ersättas först, just för att vara säker på att det inte bara blir fler och fler. Det behöver inte ha med ekonomi att göra tänker jag (det kan det ju ha i vissa fall).

Det finns ett uttryck som säger att "less is more"och jag tror att det ligger mycket i det. Jag skaffar absolut inte alltid det billigaste, men jag skaffar det för att det ska fungera en längre tid utan att det ska ersättas med annat. Det kan vara dyrare och lite mer stilrent som jag känner inte hamnar "ur tiden" så fort utseendemässigt och funktionellt. 

För mig betyder det mycket att ha saker som används, då känns de värdefulla, funktionella och välbehövliga. Om jag tänker efter lite så känns dessa saker som de allra "bästa/coola" sakerna. 

Det här var prat om att ha allting utan att nämna någonting!

  • 68 visningar

Gillar

Kommentarer