Att få saker gjorda

Att fixa, ordna och ta på sig saker hela tiden är något som jag varit bra på tidigare. När man tar på sig något så måste man tänka på hur? Var? När?Varför? Och för vem? Jag försöker alltid tänka så!

Att göra något för någon annan innebär (för mig) att man måste tillmötesgå någon annans önskemål. Det kan ibland handla om att hade jag gjort det åt mig själv, kanske jag velat göra på ett annat vis. Att göra saker åt någon annan handlar också om att man måste gilla att göra saker åt andra.

Jag hamnade i ett läge där jag kände att jag inte längre kände glädje i att göra arbetet och det innebär att man inte längre gör ett bra jobb. Det va helt enkelt dags att göra något annat ett tag. Jag gör fortfarande ideellt arbete men på ett annat sätt än tidigare. På en annan plats och med andra förutsättningar. Det tog ett halvår innan jag kände att jag skulle kunna tänka mig att hjälpa till med saker igen. Jag hoppas på något vis att man lär sig av sina misstag och man kommer tillbaka starkare en dag.

Det finns dem som gör saker för mig hela tiden och jag vet vilket enormt arbete de lägger ner. Inte bara tid och energi utan även engagemang.

Att tänka tankar som ”vad får jag för det här?” ”Ingen tackar mig” eller liknande hjälper inte ett dugg. Ideellt arbete handlar inte om att bli tackad eller att få någonting för det. Det handlar om att vilja göra det och att göra det så bra som man själv vill.

  • 100 visningar

Gillar

Kommentarer