Årets första tävling

Dagen började riktigt bra, ligga kvar i sängen länge och ändå hinna göra stallet klart innan vi åker på den tävling som ligger längst bort från oss på denna ö. Lady fick gå i hagen på förmiddagen men när jag skulle hämta in henne hade hon sprungit (antagligen på grund av vinden) så att hon tappat en sko och hade lera ända upp på ryggen. Som tur var är ju hovslagare nära och vi äger en vattenslang (trotts det blev hon inte riktigt ren). Jag hade tänkt knoppa men jag skippade det så som hon såg ut.

Vi åt lite mackor i bilen och var framme kl 13 en timme innan klassen skulle börja. Perfekt!

Första klassen 1 m hade jag inga större förhoppningar på eftersom det var vår första visit i arenan. Det blev lite hej och hå, missade hinder b i kombinationen eftersom jag inte red in rakt! ja ja jag tappade inte glöden och tog bara om det igen. vilket blev perfekt! Sedan rev jag även sista hindret vilket kändes lite stolpe ut, den kunde lika gärna ha rullat in. Jag kände mig ändå nöjd och framför allt lite glad när jag kom ut från banan. Det var roligt att äntligen tävla.

Det var en kall dag i dag må jag säga, men det började inte yra lite små små snöflingor förrän till fram ridning nr 2. Så jag får säga att det var bättre omständigheter än vad jag väntat mig. Jag väntade mig att snön skulle slå en i ansiktet och bita mig röd i kinderna men så var det absolut inte! inte ens en blöt fläck på framridningen.

Jag kände mig taggad till 110cm. Dock var jag lite sen in så ryttaren innan mig fick vara själv i ridhuset vilket innebar mindre tid för mig att kolla omkring. Lady behöver dock inte kolla så mycket så det gjorde inte mig något. Jag kände bara wow efter de tre första hindren, det här känns bara så bra. Jag hade en plan till hinder nr 6 (närmast läktaren) som jag rev i den första klassen. Jag skulle sitta upp och trycka henne intill hindret så att hon inte blev flack....vilket jag fick till bra kände jag. JA och sedan nej.... jag glömde hinder nr 7 😄. En felfri runda med en fel ridning är ju ändå inte felfri! Nu var det avklarat redan på första tävlingen, att missa ett hinder!!

Jag kände mig riktigt bra när jag åkte hem, trotts siffrorna i resultatlistan. Precis som jag önskar att det ska kännas!

På vägen hem snöade det mer och mer nästan så att ingen av oss ville kliva ur bilen. Lady fick vara kvar inne med de andra hästarna och slapp gå ut i kylan. I kväll går jag och lägger mig med en bra känsla! 

  • 158 visningar

Gillar