Årets finaste dag!

Den finaste dagen på länge! Jag började dagen med lite utomhus göra, vilket aldrig ville ta slut i dag. Jag fixade stallet, vattnade hästar (gjorde rent badkar), räfsade gammalt hö och fixade ett bra ställe till att ha allt foder på. Det är ju bra att kunna stänga om fodret ifall någon häst skulle komma lös. Jag tror att det blev riktigt bra.

Vi fikade i solskenet och jag hittade årets första vårtecken, snödroppar intill huset. Jag passade på att sätta höstens trädgårdsväxter i däck intill grinden. Sedan fick jag något ryck och började sortera i Emils alla skor (häst sko lagret). De står åtminstone inte mitt innanför dörren i förrådet längre.

Det kliade så klart i rid-fingrarna och jag red både lady och Ares på ridbanan. Ares kändes glad att han fick en uppgift igen. Han har haft två veckor ledigt för att återhämta sig lite mentalt, och för att samla energi.

I torsdags på dressyrträningen hittade jag en ny knapp på lady och det blev tydligt i dagens pass. Dressyren gick ut på att kontrollera bogarna och att spåra. I dag tränade jag studs och vi var i bättre balans än vi brukar vara när vi tränar studs. Tappade jag balansen lite så hittade jag tillbaka till den igen. Lady kändes så fin. Jag måste träna på att kontrollera och att vara snabb i tanken.

Jag ser positivt på att ha börjat träna dressyr igen. Jag tror att denna tränare kan tillföra min ridning många positiva delar. Jag som ryttare fick många fina ord med mig efter torsdagens träning. Det sporrar till motivation så klart!

  • 140 visningar

Gillar