Är livet en tävling?

Nu kan man ta del av och se vad andra delar med sig av på sociala medier. Kanske har det lett till en tävling om livet? Jag tror att det finns flera olika sett att se det på.

Ett sett skulle kunna vara att man önskar att man hade råd att göra allt det där som andra gör. Reser, äter, unnar sig och lyxar till det.

Ett sett att se på det är att man önskar att man kunde byta livsstil. Äta annat, gå ner i vikt, ha världens finaste partner, inga familjebråk och ett fint hem.

Ett sett är att man önskar att göra karriär. Jobba mycket, tjäna mycket, ny bil, bygga ut, skapa imperiet eller flytta utomlands.

Istället för att unna andra vad de delar med sig av så skapad en avundsjuka. Istället för att vara avundsjuk så vill man vara bättre än någon annan. Istället för att vara bättre än någon så vill man förändra någon/något/några eller världen.

Ett annat sett att se på det är att inspireras till att nå sina egna mål. Men inspirera inte någon annan för mycket.... eller inspirera dig inte för mycket av någon annan..... glöm inte att du är du och att du tävlar mot dig själv!

  • 92 visningar

Gillar

Kommentarer

MiHome
MiHome,

Vilket bra inlägg. Jag kan känna igen mig i många av de olika sätten.

nouw.com/mihome