Andra veckan

20: Morgonfodrar. Börjar med att jag rider Alice i skogen sedan dressyrlektion på Fihlo. Jag fick mycket hjälp av malin och jag måste erkänna att jag har lite träningsverk. Avslutade med Qula en skrittrunda i skogen och ett lättare pass i ridhuset på egen hand (det regnade en massa). Dagens ord: kort tygel, snabbare i benen och kom inte i bakvikt. Sträck på dig!

21: ledig dag. Började dagen med att åka till Flensburg för att gå på Apoteket och handla lite mat. När jag kom hem läste jag någon timme (juridik för pedagoger) sedan gick jag, Anne (Malins groom) och axel (3år) till Glucksburg (stranden) och åt glass.

22: Jag går upp och morgon fodrar. Rider sedan tre hästar på förmiddagen. Qula markarbete på banan med upphöjda bommar och studs hinder. Malin hjälper mig lite på banan och sedan tränar vi på vatten. Malin har ett stort vattenhål precis intill ridbanan, vilket är helt perfekt. Andra hästen var den enorma hingsten. Jag red dressyr och det kändes bättre än jag väntat mig. Jag fick hjälp även med honom. Jag jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar, öppna och skänkelvikning. Han även med en tredje häst på förmiddagen. Jag red honom först själv på ridbanan och fick sedan hjälp med vattenträningen, som han tyckte var super roligt. Det var första gången för honom i vattengraven. Jag fixade att hoppa stock ner i vatten upp över ett litet hinder tre språng och ett hinder till.

Jag är verkligen tacksam och lite förvånad över all hjälp jag får av malin. I dag kan man säga att det var som att rida tre ridlektioner en vanlig onsdag förmiddag! Och dagens ord: räta till hästen med skänkeln (inte handen). Hingsten behöver jag vara kvick i mina ben när jag rider och stilla med handen i övergång halt-trav. Räta upp överklivet!

23: rider hingsten i skogen på morgonen. Sedan åker vi med 6 hästar till Malins ridklubb. Jag får rida chico en häst som jag inte ridit tidigare. Jag hoppar några språng och gör man rätt så gör hästen rätt. Jag har inte hoppat på graman tidigare vilket jag gjorde i dag. Chico är en stor svår riden häst. Skrittade också fram Rasmus häst Dennis. Dagens ord: när du hoppar en ny häst som du aldrig ridit. Rid med ordentlig galopp genom kurvan och bara vänta på hindret!

På kvällen åker vi till keal på en av världens största båt tävlingar. Det var massa trevliga event. Vi såg konsert, vindsurfing uppvisning och åt och drack. Jag körde på alla andra och vi var hemma runt halv tolv snåret.

24: ledig

  • 111 visningar

Gillar