2016

Året började bra, jag satte upp höga mål redan i början av året. Jag började springa och tog kontakt med sommarens arbetsgivare redan i januari. Mina mörka tankar om 2016 ändrade sig fort och ljuset syntes i tunneln. I mars hade jag tränat mig själv hårt med löpning och började känna av benhinnorna. Det var många bollar i luften samtidigt.

Målet som inte räckte ända fram var målet att bli hopp domare. Jag beslutade att det får vänta tills de andra studierna var avklarade. Jag pluggade stenhårt i början av året. Det tog mycket tid både att plugga dubbelt och att resa till Borlänge för att göra domar prov. I maj lämnade jag även ridskolejobbet åt sidan det blev för lite tid till studierna, där allt mitt fokus borde ligga. Unghästarna kördes till sommarbete vid grannen, där de fick tjocka på sig långt in i november eftersom sommaren var lång och fin!

Två fina föl föddes i början på sommaren en hingst och ett sto som visades av Emil när jag var i Tyskland. Innan jag åkte till Tyskland hade jag uppnått årets mål med Lady, debut i 110 på puser. Resultatet var godkänt. Att åka till Tyskland var hela årets huvudmål för mig. All träning jag la ner på mig själv var för att jag skulle ha bra förutsättningar i tyskland och verkligen ta vara på chansen. Väl framme hittade jag ett dröm jobb..... jag vilade mina ben i tyskland så att benhinnorna skulle få den tid de behövde att rehabilitera sig. Trotts det så utvecklade jag mig själv och min ridning enormt. Jag skulle vilja göra om resan 100 gånger till och varje år! Jag fick se CIN**** fälttävlan, åka runt till olika tävlingsplatser, träna hoppning, dressyr och terräng varje vecka i 11 veckor. Jag gjorde egna utflykter på min lediga dag varje vecka, där jag bland annat tittade på föl championat. Jag fick hjälp med min egen ridning på olika hästar. Jag red alla hästar och har ridit den dyraste häst jag någonsin ridit hittills. Jag fann även många nya vänner och fick nya kontakter under sommaren.


Jag kom hem från min vistelse i tyckland två dagar innan skolan började igen. Jag hade praktik första månaden. Jag började rida på Lady som hade haft en lång lugn sommarperiod. Fyra-felsrundorna hittade tillbaka och våra fel kom allt oftare i kombinationerna.

Jag och Emil åkte en helg till Stockholm när Emil fyllde år. I bland gör vi bara lite väl mycket häst tillsammans.


I oktober påbörjade jag mitt examensarbete och mycket tid lades på det. Jag och emil åkte till Södertörn för att hinna med en sista gemensam tävling på fastlandet. Emil fick klara sig utan mig på tävlingarna hela sommaren och jag startade ingen tävling juni-augusti. Efter tävlingen i södertörn hade vi med oss två placeringar var och de där fyra fels rundorna var som framflyttade, men Lady började må dåligt och slutade att äta under en längre period i samband med att både Othello och Cylin fick vandra vidare. För mig var hela november månad en månad med fokus på Examensarbetet, ridningen fick stå åt sidan men vi gjorde årets sista start i Visby genom att gå rakt in i en 110 klass utan någon klass innan, resultatet var 4fel. Känslan där efter har varit lite si och så, därför är jag lite osäker på vad kommande års mål kan komma att bli.


Det var först i December månad som jag kände att jag kunde slappna av när examensarbetet blev inlämnat. Dock en kurs kvar innan examen. Men under månaden skrev jag på ett anställningsavtal, jag kunde rida lite mer avslappnat och trappa upp min egen träning igen. Julen och mellandagarna har varvat ner mig!

Se fram emot år2017 tillsammans med mig! 

  • 92 visningar

Gillar