Header

Jag hade ett grymt bra ridpass på lady under förmiddagen i ridhuset. Jag fick bra koll på bogarna efter att jag jobbade vänstersidan mer i höger varv. Det blev ett pass på 45 min ca. Lite lätt och lagom kan man säga!!

Isabell kom och red på ponnyn som har fått tänka lite i två veckor. Hon är bara 3 år och är snart riden i alla gångarter, så hon får lite längre pauser mellan ridpassen. Oftast går hon tre dagar i veckan, helt lagom för henne. Isabell tyckte att hon gjort stora framsteg och det har hon verkligen. Det går att sitta upp på egen hand, hon svarar fram, hon svarar tillbaka och hon är uppmärksam på ryttaren. Nästa gång Isabell kommer så får hon galoppera.

Nu har jag några timmar hemma inomhus i värmen innan jag ska rida en unghäst lite senare. Man blir frusen av att vara ute så mycket.

Jag har bokat besiktning av bilen i veckan som kommer. Det är även möten, träningar och ridhus bokat. Det kommer att bli en spännande vecka tror jag!

Jag har hamnat lite i ett söndags mood, lagom mycket att göra känns det som.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En helg på hemmaplan och då är självklart tiden med hästarna värdefull. Passade på att ta en välförtjänt sovmorgon. Sedan gjorde vi klart stallet på förmiddagen. Jag har synaggat till lite här hemma genom att kasta bort lite julblommor som har hängt med i in i det sista. Skrivit en inköpslista vad som behöver handlas hem. 

Mitt på dagen bjöds vi på fika av hyresvärden. Super god kladdkaka blev det. Jag har slutat baka kladdkakor eftersom mina inte blir så goda som andras. 💩

Vi var en vända i stan på eftermiddagen och gick i lite affärer. Bara saker som kostar pengar inhandlades 😉 . Oljefilter och olja till bilen är ju inte så glammigt, men det är ju sådant som alla som har bil behöver inhandla någon gång. 

I kväll kom hästarna in runt kl 18. Skönt att de kan vara ute utan att mörkret faller totalt. Man vill ju ändå kunna se vilken häst det är som man tar in från hagen. 

Likes

Comments

Nu är det fredags känsla!

Likes

Comments

Blir ni besvikna när ni tittar in här och det inte ligger något nytt upplagt? Hoppas att det inte tar allt för lång tid mellan mina inlägg.

Som vanligt kommer det fler inlägg i slutet av veckan. I går var det alla hjärtans dag och jag fick superfina blommor av Emil när jag kom hem från jobbet. Vi var i ridhuset lite snabbt med två hästar och travade bommar. Sedan åt vi en alla hjärtans middag hemma framför Tvn. Kött och potatis med Emils favorit glass till efterrätt.

I dag har det varit dressyrträning. Det kändes som om jag kom till rätt bra ridning med Cillas hjälp. Jag kommer jobba stenhårt med vänstersidan hela veckan. Jag kommer att jobba mer på galoppen i början av ridpassen.

I morgon är det fredag!!

Likes

Comments

Tiden rinner iväg, ständigt möts man av nya saker i livet. Halva veckan har redan gått och snart känns det som om att året redan är slut, fast det precis har börjat.

Veckan började starkt med en hoppträning. Båda hästarna skötte sig bra. I dag har det varit vila och i morgon blir det förhoppningsvis bom arbete. Dressyr på torsdag och vidare jobb i helgen. Unghästarna ska ha lite uppmärksamhet de också.

Jag har just kommit hem från en tisdagsmiddag hos mamma och pappa. Nu ska jag krypa i säng och sova flera timmar. Något som är lika viktigt som träning så är det vila. Det gäller att hitta en bra balans i allt!

Likes

Comments

I kväll blir det mello. Länge sedan vi såg på det, vi missade förra veckan avsiktligt eftersom vi såg världscup hoppning i stället.

I kväll blir det chips och dipp framför Tv:n.

Likes

Comments

Ännu ett inlägg om rutiner, men på kvällen. Dagarna ser ofta olika ut men camilla brukar göra stallet 3-4 dagar i veckan och jag och Emil 3-4 dagar. Vi fixar alltid stallet fre-sön.

Oftast är det mockat eller nästan klart när jag kommer från jobbet, så att vi kan ta in hästar och börja rida direkt. Vi måste utnyttja all tid som är ljus. Emil och jag tar 2-3 hästar med oss till ridhuset och rider kanske någon hemma innan dess.

När hästarna kommer in (ca kl 16. Senare om det är ljust längre) har de hö i boxarna och kraftfoder får det efter 30 min, eller efter att vi har ridit. Tidigare hade vi det så att kraftfodret låg klart i krubborna när de kom in. Det har vi ändrat på och tycker att dem är mycket lugnare och kastar sig inte över maten när de kommer in.

Innan vi går för kvällen fyller vi på vatten. Camilla nattar hästarna innan hon åker till jobbet och ger de som behöver en tuss hö till, om det skulle vara slut.

Likes

Comments

Nu har vi hittat fram dit vi ska i helgen. Lite mysigt med bara en helgs semester. Jag packade den stora fikakrogen full med godsaker, så vi klarar oss hela helgen! Det är den bästa korgen jag har. Jag fick den i Tyskland när jag var där första gången. Om jag bara viste vart den kom ifrån så hade jag nog skaffat en till. Den är verkligen bra till allt!

Likes

Comments

Jag hade egentligen skrivit ett bra inlägg i gårkväll efter träningen men jag lyckades att radera det. Så jag skriver nu i stället!

Jag missade förra veckans dressyr vilket var tråkigt. Jag brukar längta dit, det kan vara så rofyllt att åka med en häst och träna på kvällen efter jobbet. Det är fortfarande svårt med höger galoppfattning och att sitta rätt i höger varv. Det är svårt att jobba på att sitta rätt utan att någon tittar på en. Skritt piruetterna är fortfarande bredbenta men vi jobbar på det. Övergångarna till trav känns mycket bättre, kanske har bom arbetet i veckan gjort oss lite starkare där?!

Jag stannade och handlade lite på vägen hem. Jag var ensam hemma eftersom Emil var på kurs. Det blev sent för honom, jag sov när han kom hem.

Jag plockade i ordning på lite saker i stallet, städade stallgångarna och fodrade kraftfoder innan jag åkte hem och åt själv. Det är mysigt att vara i stallet på kvällarna.

I dag kommer alla hästar in tidigt eftersom de kom ut tidigt. De rör sig nästan mer i stallet än ute i hagen nu när det är fruset.

Vist ser det ut som om jag har en rosa lampa i Sadelskåpet? 😉Det är baklyset på min bil som ser rosa ut!

Likes

Comments

Det där med rutiner är intressant tycker vissa. Många tror kanske att jag är uppe med tuppen varje morgon och gör en massa saker innan jobbet, så är det inte riktigt.

Jag har klockan på 06 varje morgon i veckan men jag ligger alltid kvar och drar mig i sängen till kvart i sju om det inte är så att jag öppnar på jobbet för då börjar jag ju klockan 06. Men en vanlig dag går jag upp 06.45 och äter frukost en kvart innan jag åker till stallet. Det tar bara 5 min att klä på sig och fixa sig så det tar väl 20 min innan jag ger mig iväg. Frukosten består av en kopp kaffe och knäckebröd.

Hästarna äter inget kraftfoder inne på morgonen så jag och Emil tar ut dem direkt och så äter de hösilage ute. Vi fodrar oftast alla hagar kvällen innan så det tar 20 min att ta ut alla (8) hästarna, vi är ju två och kan ta några hästar var. De hästar som går i lösdriften (4) fodrar vi med hösilage när alla hästar är ute. Alla våra hästar går utan skydd i hagen, så det är inget krångel med något sådant. I bland är det någon häst som ska ha på sig något täcke, men oftast så står de redo med sina täcken hela natten.

Kovo och Killawara går i samma hage, Lady Kazpian och Ares går tillsammans, de två fölungarna som nu är1år går tillsammans och Kandido går själv. Det är en bit att leda dem till hagarna som inte ligger så nära stallet.

Sedan är det dags att åka till jobbet. Jag börjar oftast kl 8 och samma för Emil. Han försöker att planera lite efter när jag börjar jobba på morgonen. Det är ju för att stallet ska gå så smidigt som möjligt på morgonen och om det skulle vara så att något krånglar så är det han som får ta det.

Likes

Comments