El Nido, Palawan, Filippinerna. | Instagram snapshot @jennyeje

Kolla bara på det där! Svårt att inte sakna när man sitter här i Kirunas kyla. Kontraster kontraster.

Likes

Comments

Fredagen den 7 april klockan 14.53 i centrala Stockholm hände det som inte fick hända. En tidsfråga hade många sagt, jag en av dom, men ändå var chocken total.

Det finns så mycket viktigt att prata om efter en sådan här händelse, så mycket viktigt att tänka på.

Tänka på offren, deras anhöriga och hur skört livet faktiskt är.
Inte glömma att krama om våra älskade extra hårt. Varje dag. För alltid.
Se att kärleken är större än hatet. Det fina i att människor, istället för att låta sig skrämmas, hjälper varandra ta sig igenom en nu mycket svårare vardag. Alla som stöttat på alla sätt möjliga. Allt från sjukvård till poliser. Men också allmänheten, människor som öppnat sina hem, kramas, ger varandra hopp. Och det otroliga stödet från hela världen som lämnat mig tårögd.
Inte låta trångsynta människor göra det här till en anledning att sprida rasism.
Inse att det här är andra länders vardag, hela tiden. Och att vissa länder inte har samma skyddsnät och stöd som vi har turen att ha.

Sist vill jag bara säga att jag är Stockholm, vi är Stockholm, och vi ska aldrig låta dessa människor vinna.

Vi är Sverige. Och vi är världen. Försök bara vinna över oss.

<3.

Likes

Comments

"Juste, jag har ju en blogg!" tänkte jag för mig själv här om dagen och insåg hur mycket jag vill blogga. Av den simpla anledningen att jag älskar att skriva och vill dela med mig av det jag har att säga. Min dagbok är allt bra den, men inte publik, tyvärr.

Jag läste igenom vad jag skrivit här förr och ville direkt radera hälften, starta ny blogg, byta land (haha). Men sen ändrade jag mig, det är ju jag som ha skrivit det! Jag må ha förändrats, ändrat tankesätt, funderat "vaaaarför skrev jag sådär" och så vidare, men det är ju ändå jag som har skrivit det. Så det får vara kvar. Oredigerat. Oraderat.

Men nu börjar jag om från början, en nystart.

Och det kommer komma inlägg om Asien och allt vad det innebär! Jag kom hem för bara tre veckor sen. Ja. det är så himla mycket som har hänt.

Men tills vidare: ha en helt fantastisk söndag va.

Likes

Comments

Jag trodde verkligen att jag skulle ha större lust att blogga här borta än jag faktiskt har, men man har så mycket annat för sig! Annat på hemmaplan. Dessutom ser inte inläggen ut som jag tänkt mig när jag skriver från en mobil istället för dator. Menmen, här är jag iallfall.

Senaste veckan har spenderats på Koh Lanta. Mycket lugnare än Koh Phi Phi och det är intressant att se kontrasterna från ö till ö! Vi bor på det billigaste och ironiskt nog lyxigaste stället hittills, 60:-/natten med pool och gåavstånd till stranden, och vi tar oss fram med moppe. Och jag har ÄNTLIGEN fått min efterlängtade bikinilinje (blandat med färg som inte vill lossna från min kropp efter onsdagens full moon party), mycket nöjd tjej med usla tanning-gener.

Vidare till Ao Nang imorgon.

Likes

Comments

Lumpini Park.

Resan började i Bangkok. Det har varit smutsigt, svettigt och slitsamt, men ändå en rolig kulturkrock. Vi har blivit scammade, sett fina tempel, ätit och druckit billigt, åkt motorcykel bakom poliser och allt där emellan. Och jag kan säga redan nu att jag älskar att backpacka. Idag drar vi vidare till Vietnam, ändrad rutt!

Bild från templet Wat Arun till vänster.

Likes

Comments

Det är först nu det börjar smälta att vi åker iväg om bara några dagar! Samtidigt som jag är riktigt exalterad så inser jag nu hur mycket jag kommer sakna alla som inte ska med, verkligen. Ett annat smärtsamt faktum är att vi missar julafton, jag som är helt förälskad i julen. Men jag var fast besluten att ta mig iväg någonstans innan årsskiftet och så ska det bli.

I fredags körde vi i familjen en liten pre-julafton för min skull. Med julbord, presenter och glögg, HELA köret. Och konstigt nog hade vi alla julstämning, så det var lyckat! Och i lördags fyllde Simon år så vi firade honom, men för oss som ska bort blev det lite "going away party" också. Skönt att hinna träffa så många vänner. Sista kvällen att härja i Kiruna för det här året haha, känns så konstigt.

Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Jenny, jag vet att det suger att vara 14. Jag vet att du känner dig osäker på dig själv just nu, men allt det där kommer vända. Du behöver inte platta håret flera gånger per dag och använda bh-ar du egentligen inte känner dig bekväm i för att duga. Och kajalen du har dagligen under dina ögon, var inte orolig, du kommer ge upp den snart.

Killarna du suktar efter just nu är egentligen inget att ha, men det kommer du förstå senare. Och han som krossade ditt hjärta? Han kommer du över snabbt ska du se. Det kommer fler. Men snälla sluta tro att du behöver en killes bekräftelse för att må bra i dig själv. You are THE BOMB.

Din bästa vän, håll henne hårt i handen, hon kommer fortsätta finnas där. Några vänner kommer försvinna med tiden. Du kommer bli sviken, men du kommer också att skratta, i mängder.

Och din mamma, ge henne lite andrum... Jag vet jag vet att hon är bland det pinsammaste du vet just nu, men hon vill bara ditt bästa. I framtiden kommer du uppskatta dagarna med henne, inte be henne vara tyst när du tycker hon pratar så där skrikigt högt.

Jenny, jag vet att det suger att vara 14. Jag vet att du känner dig osäker på dig själv just nu, men allt det där kommer vända.

2012.

Här kan man läsa fler av mina mer känslosamma texter.

Likes

Comments

Det var ju det här med att blogga... Men jag har verkligen inte haft tid. Hur mycket jag än längtar till vi bär av mot Bangkok så är jag extremt stressad, känns nästan som att jag måste vara på två ställen samtidigt för att hinna med allt. Och pengarna bara F-L-Y-G-E-R (hej vaccin för tusenlappar), men jag tröstar mig med faktumet att allt kommer vara så mycket billigare när vi väl är på plats där borta. Var tvungen att köpa en ny mobil också här om dagen eftersom att min tidigare valde att sluta funka som den ska... Så ja, jag har spräckt min budget en aning. Men vad vore livet om allt hade blivit som man tänkt sig?!

Latest.

Likes

Comments