Underbar fredag

Gårdagen bjöd på en helt fantastisk eftermiddag/kväll. Skeptisk måste jag erkänna att jag var när jag under tidig morgon och förmiddag tittade ut. Grått och regnigt. Appar visade på uppehåll senare under dagen och det höll dom minst sagt. Gradantalet visade inte så mycket men solen stekte.

Strax innan 15 hoppade jag på tåget norrut mot mitt underbara Helsingborg. Väl på plats mötte jag upp Jonas för ett ärende på banken men det fick vi sonika inse att vi kunde glömma. Jonas hade missat den STORA vita lappen sidan om ordinarie öppettider. På den stod det 15:00...

En kort promenad bort mot Rådhuset blev det istället. Med Magnus Stenbockstatyn - utförd till minne om slaget vid Helsingborg 1710 - ståendes ståtlig vid vår sida sammanstrålade vi med Jonas föräldrar. Tillsammans vandrade vi fyra upp längs Stortorget. Vackra Grand Hotell på vår högra sida och framför oss Konsul Trapps plats vilken Terrasstrapporna, Konung Oscar II:s terrass, förenar med det medeltida försvars- och residenstornet Kärnan uppe på landborgen. Vi svänger in på Mariagatan, vandrar förbi Sancta Mariakyrkan - benämnd som Vår Frues kirke under dansktiden - och vidare ner åt höger på Södra Kyrkogatan för att äta på Pinchos.

Jag njöt av ett glas Prosecco, halloumi, paella och stekta räkor. En liten efterrätt slank även ner.

I god tid anlände vi till Sofiero där kronprinsen (sedermera kung) Oscar II:e och kronprinsessan Sofias sommarvilla ståtligt står kvar benämnt som Sofiero Slott. Där kunde vi strosa runt lite och njuta av den värmande solen, färggranna växter och fågelkvitter. När klockan närmade sig 19:00 slog vi oss ner vid den uppbyggda scenen på Kungliga fotbollsplanen. I sittandes riktning låg sundet på vår högra sida med Danmark och ett soldränkt Kronborg. I 80 minuter skrattade och roades vi av Helsingborgs Stadsteaters föreställning av Stora drömmar. Och någon jacka behövde jag inte ta på mig.

Vi var åter hemma i byn efter 21. Slog oss ner i soffan hos Jonas föräldrar och kvällen avslutades med en delad flaska vitt och ostbricka.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229