Here we go

Första arbetsdagen 2021 är här. Har suttit lite smått de senaste dagarna med förberedelser inför denna dag men idag är det arbetsdag på riktigt. Idag jobbar alla på min arbetsplats hemifrån uppkopplade till våra datorer, möten på distans. Så även om det är årets första arbetsdag så känns det inte riktigt som på riktigt.

Allt vad jul är har packats ner i sina lådor igen och åkt upp på vinden. Vår vackra gran, som jag tackat så många att vi har fått ha den här hos oss, gånger har lämnat hemmet. Vita tulpaner i glasvas har fått flytta in. Dags att gå vidare med allt nytt och spännande som ligger vid våra fötter.

Mina lediga dagar har varit sköna. Varannandags-träning, promenader, kortspel och mys i lugnan ro. Tacksam över möjlighet till ren vila. Jag har tagit tag i min meditation. Den genomförs så praktiskt vid läggdags, då finner jag ro till det. Vill att det ska landa hos mig smidigt och inte upplevas som ett måste. Fokuserar även på mina tankar. Den inre kritikern i mig tränar jag bort. Den negativitet människor kan ha flyter in i mig och jag tar allt personligt. Det är slut med det nu! Jag har fått nog av det och de tankar som jag själv skapar, det sårar bara mig själv och det enda jag har fått ut av det hela - när jag ser positivt på all negativitet - är att jag fortsätter kriga. Jag ger inte upp!

Jag fick en fin anteckningsbok i julklapp av familjen. det är Paulo Coehlo's kalender för 2021. Hans kalendrar är så sprudlande vackra! I den startar jag dagen och skriver tre olika mål jag vill uppnå under dagen. När kvällen kommer skriver jag ner tre positiva saker jag upplevt samt en sak jag är tacksam över. Små steg till en förändring av tankesätt. Jag har gjort det förr och nu är det åter dags. Det krävs träning!

Gillar

Kommentarer

Show up for

y o u r s e l f

Jul och mellandagar är över. För många är det åter jobb som gäller fram till nyår. Jag, jag är ledig. Tar mig genom lugna dagar med träning, läser i bok, kollar serier, spelar spel med familjen, lagar mat, vilar, återhämtar mig, laddar batterierna, renar och förnyar energin.

Något jag länge strävat efter är att åter landa i en rutin när det kommer till meditation. För jag vet hur fantastiskt det är för mig. Meditation laddar verkligen min energi och jag får kontakt med något högre än vad vi kan se.

Idag mediterade jag. Först genomfördes en meditation med fokus på andningen. Jag har under hela 2020 andats på helt fel sätt och det får inte fortsätta! jag stannar upp och vänder blicken åt vänster mot det röda vackra ljuset jag tänt, lyfter en Palo Santo och låter ljusets låga bränna ena änden av den Den andra meditationen som jag hoppade på direkt efter handlade om vad mitt syfte är.

En fråga som så ofta landar hos mig -Vad är det egentligen jag ska syssla med i livet??? När det kommer till meditation som detta eller att meditera kring sin kraft-/spirituella djur är jag lite rädd. Rädd för mina egna tankar. Tänk om det är jag som hittar på de inre bilderna som dyker upp? Något som jag måste släppa, rädslan. Mitt ord inför 2021 som jag fick fram genom deltagande i Yogagirls senaste podcast är T R U S T. Så jag litar på mig själv och kör på.

Så fick jag svar på min fråga om vad mitt syfte är? Ja. Det dök inte upp någon som berättade för mig. Jag såg ingen text med något svar. Ljus. Det är svaret. Ett ljusklot i vitt sken med inslag av rosa. Och på frågan vad mitt syfte gentemot andra är så var det precis som att klotet öppnade sig och vitt sken omringade mig.

Det var svaret jag fick. Och vad gör jag nu?

Gillar

Kommentarer

Santa knows

Julaftons morgon är här. Någon gång under natten dök han upp. Tänk att Tomten minsann har koll på att det första jag gör på morgonen är att koka kaffe. Så smart av honom att placera min och Jonas strumpklapp precis där! Trots den tidiga morgonen ropade jag upp till Jonas att Tomten varit här.

Kaffet har jag druckit upp och på tv'n spelas Nötknäpparen och de fyra världarna upp. Klappen är öppnad och jag är nu ägare av en The Mandalorian Child t-shirt. Snygg i färgen och den kommer passa mig perfekt :)

Gillar

Kommentarer