THREE WEEKS IN SAN FRAN

Tre veckor har jag nu exakt idag varit i San Francisco. Tre väldigt jobbiga men samtidigt spännande/exalterade veckor. Första veckan var perfekt. Jag och min nya värdfamilj umgicks hela tiden för att lära känna varandra. De visade mig runt i staden och vi hade jätte roligt! Jag träffade nya människor/nya vänskaper. Men för två veckor sen hände det som absolut inte fick hända. Min syster skickade ett sms och berättade att min katt hemma i Sverige hade blivit påkörd av en bil och skadades så svårt att de var tvungna att avliva honom. Usch kan knappt skriva detta utan att gråta. Där och då brast det för mig. Ni som inte vet eller som kanske tänker "men herregud det är bara en katt", ni förstår nog inte. Min katt var i princip allt för mig, djurmänniska som jag är. I 18 år har han funnits vid min sida och nu är han liksom borta?! Kan ej förstå och det gör så himla ont.

Så ja det har varit jäkligt tuffa veckor. Att vara extremt ledsen och samtidigt försöka göra ett bra jobb, vara en bra familjemedlem/anställd, utforska staden och träffa nya vänner vilket i sin tur gör att man måste visa det bästa av sig själv även om man inte mår det bästa. Tar fruktansvärt mycket energi. Men jag är också glad att jag har haft nyblivna vänner som har tagit med mig på äventyr för att inte sitta hemma och tänka för mycket. Det gäller att hitta på saker/göra saker hela tiden annars hade jag aldrig klarat det här. Därför har bloggen också fått komma lite i skymundan eftersom att jag helt enkelt inte har kunnat eller velat sitta ner, skriva och tänka. Men samtidigt vill jag ju skriva här. För att uppdatera er där hemma men också för mig då detta är ett slags minne och "dagbok" för min tid här i USA. So here we go again.

Första veckan hängde jag ju med A och Amanda (nannyn) varje dag. Vi hittade på en del grejer ihop. Åkte cabel cars vilket är ungefär som spårvagn som de använde här i SF innan bilarna kom till världen. Så idag är det en stor turistattraktion i staden. Men det var häftigt då de går uppför de brantaste backarna. En annan dag tog vi oss till Fisherman's Warf som också är en turistisk sida av staden precis vid vattnet. Fullt med restauranger, butiker och karuseller. Vi såg också på sälar som solade på bryggorna. Andra veckan här så hade jag A alldeles själv. Tog henne på promenader, lekte och gjorde flaskor haha. Livet som au pair till en baby.

Har träffat en del andra au pairer här. Så en helgdag drog jag, Julia (tyskland) och Anny (Mexico) till Sausalito för lite sightseeing. Sausalito är en stad norr om SF som ligger väldigt fint vid vattnet. Och visst var det fint! Så mysigt också! Så där gick vi runt och mös. Det har också hunnits med en del bruncher, en och annan utgång samt bestigning av en av alla dessa "kullar" de har här i San Francisco. Fick också äran att hälsa på min värdpappa på hans jobb på Google förra veckan. Så himla coolt! Google är ju världens drömjobb där de har flera olika restauranger, "kaffebutiker", spelrum, poker rum, foto automater, barer och så vidare i byggnaden och allt är GRATIS för dem. De får även ta dit gäster för att exempelvis käka lunch helt gratis (vilket vi gjorde). Super gott dessutom.

I söndags flyttade vi in till vårt hus. Kaos med flyttkartonger överallt och min lilla lägenhet är inte helt färdig än så just nu bor jag i ena gästrummet. Can't wait till allt är färdigt!

Mina värdföräldrar vill ej att jag ska lägga upp bilder på dem eller A på sociala medier så därför kommer jag heller inte att göra det. Så inga bilder på dem här på bloggen. Men jag kan lova att A är en himla söt liten krabat som nu nästan är sju månader, kan sitta alldeles själv och har oftast ett leende på läpparna hela tiden.

Gatan och Utsikten från vår lägenhet vi bodde i innan vi flyttade till huset.

Cabel cars

Det är brantare än vad det ser ut haha

Kollade till sälarna

Tog en promenad kring vårt neighborhood och hittade dessa flaggor.

Lite av Sausalito. En del hus var båthus och låg i vattnet.

Dolores Park vilket är en känd park mitt i SF där många vänder sig till när det är fint väder för picknics

Bernal heights som är en av alla kullar som jag och Ximena (från Mexico som är au pair för mina värdföräldrars kompisar) besteg.

Lunch och rundtur på Google. Världens sämsta bilder men det var så coolt!

Gillar

Kommentarer