THE BEST THING I'VE DONE IN MY LIFE

VARNING, LÅNGT INLÄGG!

Hej hej i julmyset eller kanske julstöket. Kan verkligen inte fatta att det snart är jul! Går så fort verkligen. Och jag har turen att få flyga hem i Sverige och fira med nära och kära detta året, så mysigt! Bara fem ynka dagar innan jag sitter på planet mot allt som har med svenska människor och Sverige att göra. Haha, min svenska blir bara sämre och sämre asså, speciellt att skriva?!

Men men, sen sist jag skrev så har det som vanligt hänt en hel del. Lilla A fyllde hela 1 år den 16 november så det firades i stort sätt hela helgen. Dagen hon fyllde år firade vi med frukttårta och gäster. Två dagar senare vankades det birthday party på ett inomhus lekland med andra barn och föräldrar. A fattade noll men hon tyckte nog det var rätt roligt i alla fall. Hon växer så det knakar! Ingen bebis längre och får riktiga utbrott ibland. Inte lätt att säga till en ettåring att inte göra så för "no" är tydligen det roligaste ordet hon vet. Hon skrattar lika mycket varje gång man säger till och man kan ju inte själv låta bli att dra på smilebanden också. Men det är något vi jobbar på haha.

Tredje veckan i november är ju Thanksgiving veckan (Thanksgiving är på själva torsdagen) så då vart jag i stort sätt ledig. Jag och fyra andra tjejer (Julia, Jana, Mia och Beatrice) från Österrike, Tjeckien och Italien hade sen månader tillbaks planerat en stor roadtrip över just denna veckan för att se alla stora nationalparker. Fem stora nationalparker och två andra "sevärdheter" hann vi se på våra fem dagar ute på tur. Grand Canyon, Antelope canyon, Horseshoe bend, Lake Powell, Monument Valley, Arches nationalpark och Bryce Canyon. Mina värdföräldrar var så snälla att de lånade ut våran bil till oss så vi kunde bara tuta och köra. Det var jag och Jana som turades om med körningen och det gick förvånansvärt bra. Lite jobbigt att köra nattetid men med cola och kaffe så gick det alla tiders. Det blev en roadtrip igenom tre delstater - Nevada, Arizona och Utah - och vi körde i princip i alla väglag haha. Kunde vara soligt och 15 grader på ett ställe, en timme bort dimma och 7 grader och två timmar bort möttes vi av snöstorm och -5 grader. Ingen höjdare att köra i snö med sommardäck... Det tog sin lilla tid. Vi kunde också köra mitt ute i ödemarken, bokstavligt talat! På vägen hem körde vi i fem timmar i öknen utan någon täckning och varningsskyltar där "kor sprang lösa" och "vildhästar". Så coolt ändå då vi alla såg vildkor och vildhästar!

Själva resan med nationalparkerna var helt otroligt! Kan inte ens räkna hur många gånger jag verkligen sa "wow". Landskapet är magiskt! Vi började med Grand Canyon som för övrigt är ENORMT stort! Trodde ärligt talat att inget på vår resa kunde slå det men tji fick jag. Antelope canyon var nästa resmål där själva landskapet är under marken så man var tvungen att klättra ner på stege typ 20 meter ner. Var så rädd (höjdrädd) men det var så värt det! Herregud vad fint!!! Kan inte fatta att jorden har skapat detta. De andra nationalparkerna var också helt otroliga men min absoluta favorit var nog Monument valley. Körde på vägen där Forrest Gump (filmen) sprang, och landskapet runtom nationalparken var helt sanslöst vackert. Avslutade med Bryce canyon där vi också hikade (vandrade) en del. Helt otroligt också!

Den här resan var nog bland det bästa jag har gjort i livet! Och tjejerna jag gjorde resan med var underbara. Mycket skratt och prat blev det om kvällarna i våra motellrum. Så tacksam för livet och för att jag får chansen att uppleva och förverkliga mina drömmar!

Första helgen i December hjälpte jag och Jessica (svensk) till på en svensk julmarknad här i SF. Vi sålde presentartiklar så som ljusstakar, adventsstakar, ljus, tallrikar osv. Riktigt roligt faktiskt. Men det blev lite förvirring ibland då man inte riktigt visste om man skulle prata engelska eller svenska då det var både svenskar och amerikanare där haha. Så hjärnan fick jobba. Såldes allt från svenska presentartiklar (ljusstakarna sålde som smör!), lussebullar/pepparkakor, glögg, oboy, Aladdin/paradis askar, våfflor, svenska kläder osv. Var fullt med saker och väldigt mycket folk. Så kul! Vi fick också gå och titta på luciatåg vilket var mysigt.

Det har också varit Hanukkah. En judisk tradition. Det hålls i åtta dagar med start 2 december och då tänder man ett ljus för varje dag som går. Så det firade vi med sång och glädje. Är så kul att få ta del och lära sig en annan religion.

Förra helgen var det Santa con här i SF. Alla klär ut sig som jultomtar eller något julinspirerat och åker till downtown för att fira "julen". Man går runt på barer, klubbar och bara har det roligt. Så jag och Jessica åkte ner för att titta på alla och drog själva ut på kvällen. I söndags mötte jag och Jessica upp Amanda (också svensk) för att åka skridskor på en isrink de har ställt upp. Roligt, och man fick en sådan lycklig känsla för här gör man saker man bara ser i filmer haha. Åkte någon timme och gick sen till ett hamburgerhak för lite käk. Bra avslut på helgen!

På tisdag tar jag som sagt flyget till Sverige för att spendera mina sista dagar på detta året. Kan inte fatta att det snart är ett nytt år och ett nytt kapitel i mitt liv. Har ju bara 5 månader kvar i USA också... Känns läskigt. Vem var jag och vad gjorde jag innan jag flyttade hit är den stora frågan?! haha.

Enorma Grand Canyon

Grand Canyon, helt magiskt landskap och så stort!

En video på Grand canyon

Påväg till nästa destination

Antelope canyon

Denna stegen/trappen gick man ner för att komma till Antelope canyon. Detta är bara en del av det.

Älskar denna panorama bilden på oss

Horseshoe bend

On our way to monument valley

Forrest gump point (filmen, scenen där han springer)

Monument valley

Man kände sig så liten i detta underbart fina landskap!

En video när vi var i monument valley

Arches Nationalpark

En video på när vi sen körde i snö i Utah på väg till Bryce Canyon

Framme i Bryce canyon

Så fint!

En fantastiskt resa ihop!

Svensk julmarknad där jag bland annat sålde dessa ljusen/ljusstakarna

Jag och min sköna böna Jessica lagade klyftpotatis, kött och beasås (som min syrra har skickat) förra helgen! Vi var mer än nöjda!

Amanda, jag och Jessica på skridskotur!

Skridskoåkning med palmer i bakgrunden, då är man nöjd!

Gillar

Kommentarer