SOME GOOD AND SOME BAD

Glad Midsommar! Här skiner solen och det är faktiskt 21 grader varmt ute. Skönt! Men det blir inget midsommarfirande för mig idag inte. Det blir jobb sen i eftermiddag och ikväll ska jag eventuellt gå på bio med min franska fina vän Carla. Är så glad att jag hittade henne här för vi är så lika på många plan och har så kul ihop.

Nu har man varit här i fem veckor och man börjar lära sig området, staden mer och mer. Man har skaffat sig ett umgänge och lärt känna sin nya värdfamilj. Så det börja flyta på. Det jobbiga är bara att huset inte riktigt är färdigt än vilket gör att det är en hel del hantverkare här varje dag. Så jag bor just nu i ett av gästrummen tills att min lilla "lägenhet" på undervåningen är färdig.

Sen sist jag skrev har det hänt lite smått och gott. För två helger sen åkte jag och Carla till ett litet samhälle utanför San Francisco som heter Pleasanton. Där mötte vi upp en svensk tjej (Amanda) som också är au pair och drog hem till en dansk au pair (Emilie) för att bara umgås och ha det gött. Vi spelade spel (även jag som egentligen hatar spel tyckte att det var kul), grillade, gjorde smore's över "öppen eld" och umgicks. Älskar sådana kvällar!

Har också ätit en hel del bruncher. Både med nya vänner och "gamla" vänner. Så gott men ack vad dyrt det är här. Sådan stor skillnad gentemot Florida. Blivit en del promenader med lilla A också. VM i fotboll startade ju för en vecka sen så det följer jag ju självklart också. Sveriges första match var kl. 5 på morgonen här i SF natten till måndagen så jag satte klockan och gick och lade mig. Men jag vaknade redan efter midnatt och mådde rent ut sagt skit. Illamående som bara den. Så ja det blev en natt jämte toaletten då jag fick magsjuka. Men jag tittade på matchen i mellan spyorna haha. Och de vann! Så glad. Får se hur det blir mot Tyskland imorgon.

Min värdmammas föräldrar från Australien (mina värdföräldrar är australiensare) är här denna veckan och hälsar på vilket har varit trevligt. Ätit en massa gott om kvällarna och pratat. Igår fyllde min värdpappa år så då lagade vi en god middag och firade honom lite smått. Inget märkvärdigt dock. I present gav jag honom en tekopp och lite olika tesorter då han i stort sätt är beroende av te haha. Gick och lade oss mätta och belåtna. Men efter midnatt blev vi väckta av att någon bankar på vår ytterdörr. Det bankas och bankas! Min värdmammas pappa öppnar till slut dörren och då är det vår granne två hus bort som står där och säger "det brinner i er trädgård, brandkåren är påväg". Paniken som uppstår då... Brandkåren kom och det var rök i vår lilla trädgård som inte ens är färdig än då hantverkarna håller på att konstruera och bygga den. Men som tur var var det inget allvarligt och det var relativt lätt att släcka. Tydligen var det en slags trasa med lackeringsmedel på som hade tänts eld som någon av hantverkarna hade råkat lämna kvar på en av "bädden" med blommor. Hade blivit någon kemisk reaktion gentemot gruset där vad jag förstod. Men usch så hemskt! Vi alla sov ju som stockar så tanken slog oss "tänk om inte grannen hade märkt något"... Usch fy! Men som tur var gick allt bra!

Denna helgen är det Pride parad här i SF så det har jag och några andra au pairer tänkt att se. Imorgon är det ju som sagt också Sverige match vilket ska ses och efter det blir det nog till att chilla i Dolores park eller på stranden då det ska bli hela 24 grader här. Wihoo, ingen är gladare än jag! Saknar värmen!!! Vi hörs

Spelade spel hos Emilie

Smore's in the making

Brunch med Cecilia, en annan svensk au pair som är lika ny som jag här i SF

VM börjar och jag sitter bänkad

Blir en del promenader här och staden är ju himla vacker! Men dessa backar överallt hade jag gärna bytit bort haha.

Brunch med min äkta fransyska.

Kolla bara på maten! Så gott.

Gillar

Kommentarer