SEVENTEEN MONTHS IN THE STATES

Ännu en gång dålig uppdatering från mig men här är jag igen så - HEJ! Eller godkväll rättare sagt då klockan börja närma sig nio på kvällen här. Det blir bara svårare och svårare att skriva här då jag numera tänker på engelska konstant så att skriva på svenska och bara att tänka på svenska tar sin lilla tid. Speciellt grammatik och stavning. Sen att man inte kommer på vissa ord på svenska ibland också. Talet har jag däremot inte något problem med. Visst slänger man in lite engelska ord i svenskan när man pratar med andra svenskar eller med de där hemma men annars flyter den på bra. Haha, lite onödig fakta såhär på kvällskvisten.

Men hörrni, vet ni vad? Om en månad har jag bott här i USA i 1,5 år!!!! Är inte det helt sinnesjukt?! Kan inte fatta det. Går så fruktansvärt fort och bara tanken att jag snart bara har ett halvår kvar här får det att knytas i magen. Mest för att jag är så osäker på framtiden, vad vill jag göra härnäst? Plugga? Resa? Vart ska jag bo? USA? Sverige? Mycket tankar och funderingar. Visst det är ett halvår kvar men om tiden går så fort som den har gjort den senaste tiden så kommer det bara säga poff och så är 2 år avklarade som au pair. Läääskigt.

Så vad har hänt sen sist? Jag har blivit en stor supporter för Giants som är baseball laget här i SF och har gått på två stycken matcher. Baseball kan vara lite långtråkigt ibland men dessa matcher var riktigt bra! Älskar sport så visst bangade man inte när man fick förfrågan att gå på en till match någon vecka senare. Nu fattar man reglerna lite mer också och för er som inte fattar så är det nästan som brännboll men att de har lite andra regler.

Min fina vän Emilia från Polen som också var au pair i Tampa kom och besökte mig för en helg här i SF på hennes resemånad. Hade så kul ihop och har verkligen saknat henne! Jag visade runt henne i staden, gick ut på fredagskvällen och på lördagen mötte vi upp Julia (Österrike) som också var au pair i Tampa. Kändes verkligen som om det var back to the good old days. Jäklar vad jag tycker om dem och så skönt att vara med personer som känner en. Vi gick runt på stan och turistade hela dagen innan det var dags att köra Emilia till flygplasten. Så jobbigt! Vi alla tre grät som bara den. Men nästa gång ses vi i Polen. Jag och Julia åkte därefter till Bill Graham center där Axwell & Ingrosso spelade! SÅ BRA! Vi dansade och sjöng till fötterna värkte och rösten var hes. En av de bästa helgerna här i SF so far!

Några helger senare så var det min födelsedag. Andra födelsedagen i USA. Var en relativt lugn dag då vi sen innan hade bestämt att fira mig dagen efter (lördagen) istället då fredagen var rätt busy. Lördagen kom och mina värdföräldrar hade ordnat catering (brunch) för oss + tre av mina närmsta vänner. Ett sådant lyckat firande! Vi åt fransk brunch med pajer, croissants, drack mimosas och hade det bra. Fick fina presenter allt från Choklad till presentkort på Broadway show (från mina värdföräldrar) Passandes nog så ringde ett postombud också på dörren och där stod han med två blåa paket till mig från SVERIGE! Såklart hade mamma, pappa och syrran skickat presenter från hemifrån. Det innehöll allt från halsband, teckningar (från mina syskonbarn), beasås (SAKNAT DET!), godis och choklad. Så tacksam! Efter brunchen drog jag och tjejerna till downtown för att strosa runt, shoppa och umgås. En bra dag helt enkelt.

Har också umgåtts med Lea (Tyskland) en hel del också då hon bor (bodde) väldigt nära mig. Tyvärr gick hon dock i rematch förra veckan och flyttade till Boston. Så sorgligt då vi hittade på en massa spontana saker ihop samt hade våra Gossip Girl-kvällar (tv serie) haha. Men innan hon åkte hann vi med ett besök på Lands end (nationalpark) med Julia, Painted ladies (de typiska husen här i SF som tex är med i många filmer) oändliga besök på Starbucks, shopping, besöka nya restauranger osv. Hon är saknad.

Denna månaden har också varit väldigt busy med en massa judiska holidays. Bland annat var det judiska nyåret (Rosh Hashana) för tre helger sen, det firades med att man skulle äta mycket sötsaker samt äpple och honung för att önska ett "Sweet New Year". Förförra och förra helgen var det Yom Kippur som är bland den största högtiden i Judendomen. Den handlar om försoning och att man ska tänka tillbaka till året som har gått. Man fastar också ett helt dygn för att få ur allt från kroppen (dock gjorde inte jag detta då jag jobbade och en hungrig Jenni är inte en bra Jenni, så jag och Annabel åt), men mina värdföräldrar fastade och var hemma från jobbet. Enligt Yom Kippur ska man också äta mat i ett tält men eftersom att vår altan inte riktigt är färdig än (där de vill ha tältet) så åt vi inne med en jättegod middag. Tycker det är så intressant med religion asså. Lär mig någon nytt om Judendomen varje dag och det är så kul! Vem vet, kanske att jag firar dessa judiska traditioner nästa år hemma i Sverige också haha.

Annars har jag det bra här. Vädret är kanonfint nu. Runt 20 grader och strålande sol varje dag. Min värdpappas föräldrar + syster är här från Australien hos oss just nu och hälsar på i tre veckor. De är jätte snälla och goa. I fredags tittade jag på den australiensiska football finalen med dem allihop. En sport som liknar amerikansk fotboll eller rugby men med helt andra regler då man både får kasta, sparka och studsa bollen. Nästan som handboll, basket, fotboll och rugby i en och samma sport. Kul i alla fall! På måndag ska jag och Amanda (svensk) åka och kolla på vår första NBA basketball match! Hur kul ska inte det bli?! Basket är ju jättestort här och laget här i SF (the Warriors) har vunnit ligan tre år i rad så vi är så exalterade! Första helgen i november åker jag och Julia till LA för lite semester. Ska bli riktigt kul och komma tillbaks dit då jag bodde där i två månader för tre (?) år sen. Håller också på att planera en trip över Thanksgiving med några tjejer till Grand Canyon och några andra nationalparker. Hoppas bara att det blir av för det är en big thing som jag har på min bucketlist.

Baseballmatch x 2.

Bästa Emilia på besök

Mötte up Julia och umgicks bara vi tre. Tampa girls!

Visade dem Golden gate bron och kända Crooked street

På vägen tillbaka började dimman leta sig in i SF. Så fint!

Axwell & Ingrosso konsert

Min födelsedag som jag firade med min värdfamilj och Carla (Frankrike), Amanda (Sverige) och Julia (Österrike).

Brunch, Mimosas och tårta

Paket hemifrån!

Lands end med Julia och Lea

The painted ladies med Lea

Gillar

Kommentarer