SANTA BARBARA, CRAYFISH PARTY AND MAKING MEMORIES

Hej hej och ett förlåt. Vet att folk där hemma har klagat på dålig uppdatering här och ja, har väl ingen riktigt bra förklaring åt det hela mer än att jag kanske inte riktigt har mått 100% mitt bästa. Vilket också låter rätt konstigt men jag antar att alla har lite dippar i sina liv och jag har olyckligtvis en i nuläget. Alltså vill bara förklara att jag mår BRA men jag hade också kunnat må bättre. Jag jobbar på det hela haha och är säker på att jag kommer vara tillbaka på banan snart igen.

Annars rullar det ändå på här i SF. Gillar verkligen denna staden mer och mer för varje dag. Den är verkligen så speciell på något vis tycker jag. Sen sist jag skrev har det ju varit VM-final i fotboll (känns dock som att det var hundra år sen men är ju bara en månad sen ;)) och Frankrike vann! Min bästa vän här Carla som är från Frankrike var ju såklart hur glad som helst och vi beslöt oss för att ta oss till Dolores park där det skulle hållas till ett stort firande med en massa fransmän. Det var galet kan jag säga. Det sjöng, dansades, dracks alkohol och firades för fullt vilket var jätte kul! Inte visste jag att det fanns så mycket fransmän i denna staden men det var sååå mycket folk! Hela downtown (centrum) var också fylld med fransmän som firade för fullt, så kul att se!

Jag har också provat på san frans uteliv ett par gånger, vilket var kul. Hängde med ett par svenskar ut och det blev fullt ös. Så himla mycket svenska au pairer finns det här också. För två helger sen träffades vi ett gäng svenskar på 18pers i Dolores för lite picknick och detta var bara de svenskar som bor i södra staden typ. Så sjukt! Träffade ett annat svenskgäng igår då det vankades svensk hederlig kräftskiva. Dock hittade vi inga kräftor att köpa så det fick bli räkor istället men vad gör det haha. Vi hade ett stort smörgåsbord med kräftskive-mat, så gott! Och kladdkaka till efterrätt!!! Vet ej när jag åt det senast! Kul att bryta lite och hänga med svenskar ibland.

För fyra helger sen var tanken att jag och fyra andra tjejer (Vivian och Pauline från Tyskland, jag och Amanda från Sverige och Anny från Mexico) skulle åka till Yosemite national park men det fick vi snällt ställa in då national parken hade bränder. Här i California är det väldigt vanligt med bränder under sommaren då det aldrig regnar här vilket är hemskt. Vi planerade i alla fall om våra planer och bestämde oss för att hyra bil, boka motel och köra den fem timmars långa bilresan ner till Santa Barbara över helgen! Så vid 04,00 på lördagen tog vi oss till biluthyrnings stället för att hämta ut bilen och börja köra. Fem timmars senare var vi framme. Parkerade bilen och började utforska staden. Åt brunch, shoppade lite, gick till stranden. Körde sen till motellet för att svira om inför kvällen. Blev restaurang besök och sen hamnade vi på en uteserverings bar, drack öl och bara pratade hela kvällen lång. Så mysigt! På söndagen vaknade vi tidigt då vi sen innan bestämt oss för att ta oss till Inspirations point och hika (vandra) upp till toppen. Det var sjukt svettigt och jobbigt haha då det var så varmt, backigt och en massa terräng men skönt när vi väl var uppe! Efter det kollade vi in en mission "kyrka" som var rosa och tog lite bilder. Ett par timmar senare var det dags att köra hem igen vilket gick förvånansvärt fort. Love Santa Barbara, en så himla mysig stad! Husen är så fina, stranden är nära och vädret är ju kanon nästan året om. Sällskapet var också riktigt bra! Vi alla klickade så bra ihop! Blev många roliga och konstiga samtalsämnen hahaha.

Senaste veckan har det kanske inte riktigt hänt så jätte mycket. Jag har utforskat my area lite mer och gick till Glen canyon park här om dagen vilket är en skog här i närheten där du kan hika. Riktigt fint och lite sjukt att den finns mitt i staden. Man hörde knappt trafiken därifrån. Älskar naturen! Har också hängt en del med Lea (tyskland). Vi har ätit mat för första gången på ett diner precis som man kan se i filmerna. Har också kollat på utomhus bio i Dolores och hängt på en karaoke bar. Making true american memories you know.

Lilla A utvecklas och växer för varje dag nu. Hon kryper och står upp. Går till och med runt om nu så det dröjer nog inte länge förrän hon går. 9 månader som hon är. Hon älskar musik, fram för allt att dansa. Kan säga "dada" (pappa) till min värdpappa. Lilla sötnosen.

Carla i franska flaggan och en videosnutt på hur fransmännen bland annat firade VM guldet.

Utgång med svenskar

Picknick i Dolores, kan inte få nog av denna utsikten

Lördagens kräftskiva men dessa svenskar. Himla blandning av dialekter om man säger så.

Santa Barbara!

Älskar denna bilden av alla oss utanför motellet precis som att vi är på språng vilket vi i och för sig är också. Jag, Amanda, Anny, Vivian och Pauline

Jag och bästa Vivian som jag känner sen innan då vi var au pairer i Tampa. Vi båda hamnade här i SF efter det och fick några veckor ihop innan hon flyttade vidare (funkade inte med hennes familj här i SF så hon fick gå in i rematch och flyttade till östkusten).

Så fin stad!!!

Den rosa mission kyrkan

Hike till Inspiration point. Tog drygt en timme att vandra upp till toppen.

Äter på Diner med Lea

Promenad i Glen Canyon park - mitt i skogen

Utomhusbio i Dolores park och en videosnutt på hur Karaoke i America kan gå till haha, så kul!

Gillar

Kommentarer