PRIDE, VM, BIG SUR AND 4TH OF JULY

Okej, så jag är typ världs sämst på det här med att hålla en blogg vid liv. Det är ju en sak som är säker. Det blir ju bara längre och längre genom gångerna då jag faktiskt tar tiden att sätta mig ner och skriva om vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna. Men hej i alla fall och hoppas att ni njuter av värmen där hemma (ni i sveariket pratar jag ju då såklart om). Här är det behagligt också. Sommaren här är ju inte jätte varm, ungefär 20 grader om dagarna och sol men det är skönt det också. Det brukar dock bli varmare sen i september/oktober. Då är det som varmast här har jag hört.

Så vad har hänt sen sist?! En hiiiiimla massa! Jag var och såg pride paraden här i San Francisco för tre helger sen. Sååå coolt! SF (San Francisco i förkortning) är ju en stad som är känt för att vara friständig. Man får tycka vad man vill, se ut som man vill och ha vilken sexuell läggning som helst utan att folk bryr sig vilket jag tycker är riktigt fint. Folk kan liksom gå nakna här utan att folk märker det typ haha. Alla är så vana. Så Pride är nog en av de största "traditionerna" som de firar här och vilket firande hörrni! Jag mötte upp Amanda (svensk) inne i downtown. Letade upp en jättebra plats att se paraden på. Paraden började runt 11 och det var så coolt att se! Alla var så himla glada, det var färgglatt, gjordes high fives, delades ut klistermärken, det sjöngs, dansades och skrattades. Och paraden tog heller aldrig slut haha. Vid två på eftermiddagen (tre timmar efter att den startade) var jag tvungen att ta mig från paraden och dra hemåt då jag började jobba en timme senare. Den var alltså då inte ens slut än. Hörde också att det var feta festen efteråt vilket jag tyvärr missade. Men oj vad jag kunde leva länge efter denna paraden. Man var så glad flera dagar efter!

VM i fotboll är ju också väldigt stort här. Så jag och min värdpappa har följt matcherna intensivt, inte minst Sverige! Måste bara säga att jag är så stolt över Sverige och deras prestation! De är ju helt sjukt bra bara helt enkelt! Så stolt svensk då ingen riktigt trodde på Sverige heller. Inte minst mina vänner här borta på andra sidan Atlanten men vi motbevisade det haha. Förra veckan pratade jag och min värdpappa om att köpa en projektor så att vi kan se de sista matcherna ihop då de inte har någon TV här. Så en projektor köptes in och igår också en TV men det är en annan historia haha --> min värdpappas föräldrar är här på besök och ville absolut se VM på riktig tv skärm vilket slutade med att de fick köpa en TV haha. Men inget mig emot.

För två fredagar sen hängde jag med Ximena (Mexico) och hennes vänner för att utforska SF lite mer och åka till alla dessa utsiktsplatser vilket var riktigt fint! Tog foton vid golden gate bron och strosade runt där då det var så vacker natur. Hamnade i skogen och sen på en strand. Körde sen vidare för att äta lunch på In-n-Out burger vilket är ett väldigt känt hamburgerhak i California. Så himla gott dessutom. Efter det började jag jobba vilket inte var fy skam för A är så himla go. Hon har nästan börjat krypa nu vilket är så kul att se. Hon vill också bara stå upp hela tiden och har en stor förälskelse till musik. Hon skiner upp hela hon när musik spelas och vill gärna klappa händerna till. Hon växer och utvecklas för varje dag som går.

Den helgen åkte jag och ett gäng au pairer för en roadtrip till Big sur också. Det är ett stort hiking/naturreservat område där du kan gå runt och vandrar. Verkligen så vackert!!! Vilken natur California har. Tyvärr kunde vi ej se vattenfallen som också ägde rum där då det var för dimmigt på vissa områden.

Förra onsdagen var det USA:s största dag nämligen nationaldagen. 4th of July. Likadant som förra året (då jag firade det i Philadelphia) så firades det mycket och stort! Jag, Leah (Tyskland), Amanda (svensk), Alejandra (colombia), Gabriella (svensk) och två andra tjejer från Mexico (glömt namnen) möttes upp runt lunchtid för lite lunch och sen picknick i Dolores park. Om det var mycket folk? OHJA! Fullsmockat men också himla roligt då alla firade för fullt. Vädret var också så himla fint så det kunde inte blivit bättre. Stannade där nästan hela dagen innan vi tog bussen in till fishermans warf för att se fyrverkerierna. Dessa fyrverkerier är ju riktigt stora här den dagen, nästan ännu mer än var det är för nyår så det var häftigt att se! En mycket bra dag och kul att få fira nationaldagen för andra gången i detta landet. America - my second home.

Förra helgen träffade jag upp en annan svensk tjej som heter Emma. Vi gick till Dolores park (favvo stället nu) för att prata och umgås. Pratade om svensk mat och kom in på tacos. Det hela slutade med att vi gick till affären för att handla mat och gick hem till Emma för att tillaga tacos. Om det var gott? svar JA! Herregud vad jag har saknat det! Emma var också hemma i Sverige för några veckor sen och hade en massa svenskt godis med sig hit härifrån så till efterrätt åt vi marabou, tutti-frutti och daim. Hon gjorde helt klart min dag! Himla go tjej också.

Denna veckan är som sagt min värdpappas föräldrar här från Australien. Har ärligt talat lite svårt att förstå dem ibland då deras australienska dialekt/accent ställer till problem för mig haha. Den är ju sååååå australiensisk haha (inte alls som mina värdföräldrars) och jag är så van vid amerikansk engelska. Så det blir en del "vad sa du" men det får gå. De är himla snälla och trevliga i alla fall! De stannar här tills på söndag. Till helgen ska jag se VM final, träffa min lilla fransyska Carla som har kommit tillbaka till USA efter en hemåt trip till Frankrike. Kanske att det blir lite partaj också. Det var ju ett tag sen sist så denna donnan behöver roa sig lite. Ni få ha det så bra!

Lite bilder från Pride paraden

Så mycket glädje!

Dessa män har varit ett gaypar i 52 år vilket hyllades jätte mycket!

En liten videosnutt på ett ögonblick av paraden. Klicka på videon för att starta (mamma och pappa).

En liten fredagstripp med dessa mexikanska och colombianska tjejer till golden gate bron och naturen kring där.

Golden gate bron

Japp det var rätt blåsigt

Godaste hamburgerhaket, helt klart!

Roadtrip till Big Sur

Kolla bara på naturen från bilsättet!

Körde också över (och stannade) vid denna bron på väg till Big Sur som heter Bixby Creek Bridge. Så himla mäktigt att se!

Jag vid bron

4th of July vid Dolores Park. Så mycket folk!

Här har vi piknik med en fantastisk vy över palmer och staden.

Skål för mitt andra hem - America.

Kollar på fyrverkerier vid Fishermans warf

En kort video på några ut av fyrverkerierna

Gillar

Kommentarer