NYTT ÅR OCH NYTT KAPITEL

Hej på er! Det var ett tag sen sist. Vet inte riktigt varför det har tagit sådan tid denna gången till att uppdatera här men here we go again. Nytt år och nya tag haha. Kan inte fatta att det är 2019. Jag menar, jag började ju mitt au pair äventyr år 2017 och nu är det snart två år senare!!! Helt sjukt. Jag har ju bara tre månader kvar här (plus en resemånad). Är verkligen blandade känslor angående det. Att lämna allt det trygga man har byggt upp här till att åka tillbaka till Sverige igen och börja om på nytt. Kommer verkligen att sakna mitt liv jag har är. Det här spontana och roliga au pair livet som man har. Men jag kan också vara ärlig och säga att det också ska bli skönt att avsluta det också. Själva au pair jobbet känner jag mig rätt så färdig med om man säger så. Det är det här andra - träffa nya människor, åka på roadtrips, utforska, resa och vara spontan som man kommer sakna. Ska verkligen ta tillvara på dessa sista månaderna här nu och bara njuta!

Sen sist jag skrev så har jag ju varit hemma i Sverige och hälsat på i hela tre veckor. Firade jul, nyår och en och annan födelsedag. Så mysigt att bara få vara med familjen, vänner och ha det bra. Äta lite svensk mat, andas in kall frisk luft och prata lite skit med vännerna haha. Med handen på hjärtat så var det faktiskt lite vemodigt att säga hejdå till alla igen och bege sig tillbaka hit. Man är ju en "vane-människa" så efter tre veckor så vande man sig att vara hemma så denna gången kändes det lite mer. Men så fort jag kom tillbaka hit till SF så kändes allt bra igen. Jag älskar ju mitt liv här. Dessutom hade jag något att se fram emot då jag bara en vecka senare åkte till San Diego med Amanda, Julia och Vivian (som också var au pair i Tampa) för att gå på weekend class. Man måste ju studera när man är au pair också dvs. att man måste ta 6 credits - 72 timmars - studier. Så vi valde att ta nytta med nöje ock åka till San Diego för att göra detta.

Wow vad jag blev överraskad av San Diego hörrni. Så fin stad! Fina stränder, mysiga kvarter och bara en good vibe känsla rakt igenom. Och oj vad mycket vi fick se av staden. I weekend classen var det inte bara en massa lektioner i klassrum utan det ingick också sightseeing. Så vi fick strosa runt på Seaport village, Old town och gå på midtown museet vilket förövrigt var så häftigt! Detta är ett stort militärskepp som de nu har som museum så att man verkligen kan se hur allt ser ut på ett sådant stort skepp. Vi fick även se en massa stridsflygplan och provsitta i dem. De tog oss också till en av alla stränder de har i San Diego nämligen La Jolla beach. Där fick vi se solnedgången och spana in alla sjölejon som låg och solade längs stranden. Tror San Diego är en av mina favorit städer hittills i USA. Hade lätt kunnat bo där. Jag, Julia och Vivian bodde också hos Julias värdmormor under de fyra dagar vi var där. Så kul att umgås och bo tillsammans. En liten Tampa reunion. Mormorn var även svensk så det var kul att prata lite svenska med henne och höra om hennes liv här i USA.

Annars så har det inte hänt något speciellt.. Jag och Jessica (från Sverige) umgås i princip varje helg och hittar på en massa roliga saker ihop. Vi har verkligen blivit bästa vänner här borta haha. Jag lär henne allt jag kan om USA och au pair livet (skämt och sidor) då hon ska ta över min familj och bli deras nästa au pair efter mig. Så när mitt år är slut (i maj) så ska Jessica flytta in här och ta över efter mig. Känns inte allt konstigt då hon redan är som en familjemedlem i denna familjen då Jessica i princip är här varje helg och har medverkat på både A:s 1 årsdag och min värdmammas födelsedagsfest haha. Can't wait till och få komma hit och hälsa på sen senare i år.

Just det ja, jag har ju en resemånad som jag har i mitten på maj till mitten på juni och bokade en av resorna här om dagen nämligen till.... HAWAII!!! Längtar något fruktansvärt mycket och kan inte riktigt förstå att jag ska dit i slutet på maj. Kommer bli så kul och helt magiskt! En dröm som går i uppfyllelse. Ska också åka till Tampa i Florida och hälsa på min gamla värdfamilj. Saknar dem så, så det ska bli riktigt roligt också! Hade varit kul att åka till New Orleans och New York också men vi får se om plånboken tillåter det. Annars så får det bli en annan gång längre fram, för jag lär ju säkert att komma tillbaka snart igen.

Jag och de andra svenska tjejerna i San Diego på weekendklassen.

La Jolla beach i San Diego

Sjölejon överallt och man kunde komma dem väldigt nära inpå.

Palmer fanns det gott om. Älskar't!

Jag och Vivian på Seaport Village

Här äter jag och några andra au pairer tortillas i Old Town.

Där hade de också väldigt mysiga och fina butiker

Påväg till Midtown museet - militärskeppet!

Här provsitter jag i ett stridsflygplan, så häftigt!

Hade en så rolig återförening med Julia och Vivan (vi var alla au pairer i Tampa innan) i San Diego! Bästa tjejerna.

Jag har också hunnit med en fikastund med bästa Julia här i SF, då drack vi detta superfina kaffet.

Har också visat Jessica USA:s bästa snabbmatställe någonsin nämligen Chick-fil-a. Så gott!

Ja, jag bor ju då i en backe och har alltid varit så svårt att fota det så man verkligen se hur brant det är. Men tyckte jag fick till det rätt bra i denna bilden haha.

Gillar

Kommentarer