BYE TAMPA HELLO SAN FRANCISCO

Hallå från en numera San Francisco bo! Heeeerregud vilken stad hörrni! Så himla cool. Ska berätta mer snart men först tänkte jag tala om, om vad som faktiskt hände de sista dagarna i Tampa.

För förra helgen så var det ju sista helgen för mig i Tampa och dags för mig att ta farväl av mina vänner. Vi möttes upp på cheesecake factory för en brunch, sen vidare på au pair möte och kvällen slutade med utgång. En riktigt bra lördagskväll! Fick ett fint kort och foto av dem alla vilket var gulligt av dem! Söndagen spenderade jag mest med min värdfamilj. Det var ju mors dag här i USA så vi umgicks mest. På kvällen gick vi ut och åt vilket jag tänkte var för att det är mors dag. Men min värdfamilj tänkte annat och hade en massa hejdå presenter med sig till mig. Blev så rörd! Fick en San Francisco bok, Tampa bay lightning tröja (hockey laget) samt ett jättefint guldhalsband där det står Florida på. "Så att du alltid vill minnas oss och din Florida tid" som min värdmamma sa. Bästa bästa familj! Jag gav dem en fotobok av allt vi har gjort tillsammans under året så att de alltid vill minnas det. Veckan bestod sen mest ut av ärenden, hejdå kramar, tårar, förtvivlan men också glädje och taggad inför San Francisco. Var så jobbigt att sen till slut säga hejdå till C & R, mina juveler. R som precis lärt sig säga mitt namn och allt. Usch. Att sen säga hejdå till Bunny, världens finaste hund som alltid vill ligga i min säng och gosa. Till mina värdföräldrar som har varit de bästa värdföräldrarna någonsin. De blev en hel del kramar och en och annan tår. Ser så fram emot nästa gång vi ses!

Fredagen och flytten till San Francisco kom. Jag och mina tre dundertunga och fullpackade resväskor tog oss till flygplatsen. Fattar inte hur mycket man kan samla på sig under ett år... Haha men det gick att trycka i allt till slut i alla fall. Åtta timmar senare (med ett stopp och flygbyte i Atlanta) så var jag framme i San Francisco. Möttes av min nya värdfamilj med stora leenden på läpparna. Har haft en himla bra helg med dem på alla sätt och vis. Vi har pratat en massa om verkligen allt och visat mig runt i staden. De tog mig till Twin peaks (ett stort berg där man kan se en utsikt över hela staden) vilket var helt otroligt, golden gate bridge, painted ladies (vilket är ett par radhus som är målade i olika färger), Dolores park, the Crookiest street (en slingrig gata som går nerför en backe som är väldigt häftigt). De visade mig också huset som vi ska flytta in i om två veckor. Ja, de bygger/renoverar ett hus så just nu bor vi i en lägenhet i downtown (centrum - mitt i smeten) vilket är nice också.

Är verkligen helt chockad över denna staden. Så häftig! Så mycket att se och göra och vilken natur med alla dessa berg, backar, stup, växter osv. Gator med deras enorma berg och dalbanor. Ja jag kan ju då tala om för er som inte vet att San Francisco är väldigt backigt. Det kan komma en himla backe och när man kommer till toppen så är det typ stup rakt ner. Fick köra på en av alla dessa backar/stup med min värdpappa jämte i framsätet och jag började typ "skrika" pga så läskigt och han brast ut i skratt haha. Men det är bara att vänja sig hehe.

Tar ju numera hand om en litet flickebarn (A) på 6 månader så igår (måndag) var min första jobbdag så tog hand om A hela eftermiddagen själv. Hon sov i ett par timmar och sen tog vi en promenad ute i staden för lite exploring. Idag har jag gått brevid med Amanda vilket är nannyn som också tar hand om A fast som sen kommer göra det på dagarna och jag tar över på eftermiddagen/kvällen. Ska hänga med henne och A hela veckan och ha det mysigt. Så det ska bli kul! Försöker också att planera in lite saker att göra till helgen. Vill verkligen utforska centrum mera nu när jag bor mitt i det. Få bli en shoppingrunda snart också då jag 1. ej har någon bra jacka. 2. har bara en massa shorts/t-shirts från Florida så måste inskaffa långärmat/byxor. Vädret här är ju en aning kallare. Inte kallt men ibland krävs en liten tunnare jacka vid denna årstid. Blir varmare i augusti, september, oktober säger dem. Vi hörs!

Hejdå brunch

Världens bästa vänner som fixat hejdå tårta till mig och Christina.

Hejdå present

Au pair möte, dessutom min sista.

Jag och Agnes på mitt sista au pair möte

Umgicks en massa och tog foton med denna donnan de sista dagarna

Och även denna spillevinken som verkligen inte ville vara med på bild först haha.

​Hejdå världens bästa Tampa! Forever in my heart!

Utsikt över San Francisco på Twin Peaks.

Jag och golden gate bridge

The Crookiest street

En video när vi körde på the crookiest street. Så häftigt!

Ur tjusigt!

Gillar

Kommentarer