FUCK CANCER 💔

4 oktober, kanelbullens dag. Dagen som skulle ha blivit en sĂ„n dĂ€r mysig och perfekt dag med massa bullbak tillsammans med barnen tog en helt annan vĂ€ndning. Vid halv elva tiden pĂ„ förmiddagen knackar det pĂ„ dörren och utanför stĂ„r min pappa och ser helt förstörd ut. Jag gick sönder inombords, för jag förstod ju vad som hade hĂ€nt innan han sa orden. Min farbror hade somnat in. JÄVLA JÄVLA JÄVLA CANCER! Jag HATAR dig!

Det Àr helt ofattbart. Jag kan inte förstÄ att han Àr borta. Allt gick sÄ fort ifrÄn att han fick beskedet tills han somnade in. Hur ska man pÄ fem veckor hinna ta in ett cancer besked och samtidigt ta in att han inte lÀngre finns? Jag menar jag hade inte ens hunnit ta in fullt ut att han hade cancer och nu helt plötsligt finns han inte ens lÀngre.

Jag vet inte vad jag ska skriva för det finns inga ord. Livet Àr sÄ fruktansvÀrt orÀttvist. Han hade ju halva livet kvar framför sig. Fru, barn, barnbarn, syskon, förÀldrar, vÀnner, slÀkt. Vi alla stÄr hÀr helt tomma och försöker förstÄ vad fan som hÀnde.

Jag gÄr sönder av bara tanken pÄ att min pappa tvingas gÄ igenom det hÀr. Hans bror var hans bÀsta vÀn. Och han fick inte ens ta ett riktigt farvÀl till sin bror pga den jÀvla pandemin. Min farbror trÀffade nÀmligen kÀrleken i Norge och flyttade dit för fem Är sen, och det Àr ju inte lÀtt att komma in dÀr nu iom Corona. DÄ krÀvs negativt test innan man Äker in och sen 10 dagars karantÀn. Men dÄ var det redan försent.


Det hÀr Äret har visat mig att livet Àr skört. Jag har förlorat min bebis i magen. Jag har förlorat en vÀn i en bilolycka. Jag har förlorat bÄde min morbror och min farbror. Jag vet inte hur mycket mer jag kan ta innan jag gÄr sönder. Man ska aldrig ta nÄgot eller nÄgon för givet. Det kan gÄ sÄ fort. SÄ jag har lovat mig sjÀlv att verkligen ta tillvara pÄ varenda dag framöver och aldrig gÄ och lÀgga mig osams med nÄgon. För man vet aldrig nÀr sista gÄngen Àr.

FörlÄt för ett rörigt inlÀgg, men jag va i sÄnt behov av att bara fÄ skriva av mig, för det kÀnns som jag hÄller pÄ att tappa fotfÀstet helt.

Trots att dagen igĂ„r inte blev den dĂ€r lyckliga ”perfekta” instagram idyllen, sĂ„ försökte jag att hĂ„lla ihop, kramas extra mkt med barnen, baka extra goda bullar och bara vara tacksam över att jag fick stĂ„ dĂ€r med dom och baka dom dĂ€r bullarna.


Gillar

Kommentarer