Idag var första dagen som jag var på min praktik. Vi kommer ha praktik en dag i veckan under hela vårterminen då det ingår i kursen (Naturbruk,Djurvård). Jag hade väldigt stora förväntningar på att få prova på att arbeta i en djurbutik då det är något utav dem jobben jag skulle kunna tänka mig som första jobb efter jag slutat gymnasiet, sedan vill jag även vidare utbilda mig i framtiden men är någon form av butik jag tänkt mig att börja med. När jag väl kom dit så blev jag inte sådär jätte bra bemött och kändes inte så planerat att jag skulle komma, min handledare var intre där och övrig personal verkade inte ha blivit informerade. Det första jag fick göra var att gå in på lagret sedan upp på ovanvåningen där alla smådjur hålls, marsvin, möss, hamstrar, gerbiler etc. jag fick en chock. Det var så otroligt smutsigt och burarna var i jätte dåligt skick. Det var väldigt mörkt och burarna var väldigt små. Det var inte såhär jag hade sett framför mig att djur i butik hade det. Det gjorde ont i hjärtat. Jag själv har två hamstrar hemma som har det betydligt mycket bättre. Nu vet jag ju givetvis att djuren i butik inte kan ha varsin stor bur med värsta inredningen men dessa stackars djur hade varsin liten trång bur, vissa delade, med en vattenflaska och en matskål, vissa hade ett litet mini plast hus men det var inte många. Jag kontaktade min lärare för att fråga hur det egentligen är inom den branchen om det är så djuren hålls, och på henne lät det tyvärr som att det var normalt. Jag personligen tycker att det är hemskt att man använder sig utav massavel bara för att få fram så mycket djur som möjligt sedan hålla dem i minimala utrymmen i butiken och lägga minimalt med tid på dem. Skulle jag själv bedriva en djurbutik skulle jag satsa på djurens välmående och hälsa först, visst vill man ju tjäna pengar men när det gäller djur så handlar det faktiskt om liv. Liv är inget man bara avlar fram hur som helst och inget man leker med. Som sagt, det är så här branschen ser ut och det är hemskt. Jag tycker verkligen det är jobbigt att se djuren leva så här, men jag får bara inse att detta är verkligheten. Är väl iofs ganska bra att vi får komma ut och se hur saker och ting faktiskt är på riktigt men jag tycker även det är lite jobbigt och hoppas på att Sverige någon gång i framtiden är strängare när det gäller djurhållning i butiker. Bortsett från detta var dagen bra. Tre fjärdedelar av dagen bestod av att göra vattenbyten på akvarium och göra rent dem på både in och utsida. Det var ganska kul till en början men blev lite långtråkigt. Personalen var ganska trevliga och lite senare mot dagen kändes det bättre då min handledare och lite annan personal hade kommit. Nu ska jag få i mig någon middag och sedan sova för att orka med morgondagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev inget inlägg igår, hade så himla mycket att göra och när jag väl hade tid så var jag för trött för att göra något.
Som jag nämnt tidigare så fyllde min mamma år igår så vi firade henne, sedan passade jag även mina två småsyskon från morgonen till eftermiddagen då min mamma och styvpappa ville åka in till stan och kolla på nytt köksbord. Igår flyttade vi även ett köksbord och stolar hem till min pojkvän som vi fått från min familj då det inte används längre och det passade verkligen perfekt hemma hos honom.

Idag har jag varit i Stockholm för att sälja min gamla kamera (Nikon D3100) till en tjej, jag började åka tidigt i morse och kom fram någon stans vid 12. För några dagar sedan bestämde jag mig för att jag ville uppgradera mig inom fotovärlden då foto alltid varit ett stort intresse. Jag hade inte förväntat mig att få sålt min kamera för någon större summa pengar, trodde nästan inte ens att den skulle bli såld alls. Men jag provade att lägga ut ett inlägg på min facebook och fick napp direkt av en bekant tjej. Fick ganska bra betalt, mer än vad jag trott! Så tack vare att jag fick såpass mycket för min gamla kamera så hade jag råd att köpa en ny för att jag hade även ett presentkort på Elgiganten så det enda jag behövde lägga emellan var 400kr vilket verkligen var värt varenda krona. Modellen som jag köpte var en Canon EOS700D, jag har sneglat på att spara ihop till den under en längre tid och äntligen har jag den. Nu gäller det bara att lära sig hur Canons inställningar fungerar, är väldigt ovant då jag tidigare endast haft Nikon och något random märke på en kompaktkamera. Resten av kvällen går nog åt till att hålla på lite med nya kameran så fort batteriet är full laddat och njuta utav min näst sista lediga dag.


Så här ser kameran ut förresten:

Canon EOS 700D
Ciao!

Likes

Comments

Under dem senaste dagarna har tankarna gått mycket kring youtube. Jag är en riktig Youtube-nörd och älskar att sitta och kolla på videos, ibland kan det till och med bli lite för mycket timmar framför skärmen. Tanken slog mig att varför börjar inte jag med Youtube? Det har alltid varit en dröm att få jobba som youtuber, men frågan är om jag är rätt person, om jag har modet och om jag vill visa mig offentligt inför hela internet? Det finns en hel del konsekvenser med att finnas så öppet på nätet. Dem som blir riktigt stora får knappt ha ett privatliv, dem har folk springandes där dem bor, får byta nummer, ta bort all personlig information såsom adress och liknande från nätet etc. Jag undrar om det är värt det? Tankarna bara snurrar. Ena sidan av mig säger att det bara är att testa och se vart jag kommer, och andra säger åt mig att inte börja. Det vore en kul grej men jag vet inte om jag vill riskera något. Givetvis så blir inte alla som börjar med Youtube stora och offentliga personer, men chansen finns. På ett sätt skulle det kanske vara bra för mig som person och för min självkänsla att faktiskt börja med Youtube... men samtidigt så är jag rädd. Jag skulle inte vilja bli speciellt stor, visst vore det kul med några följare men jag vill göra videos mer för en kul grej.

Nog pratat om youtube.
Dagen har varit jätte bra. Jag och pojkvännen vaknade upp till en klarblå himmel och sol. Vi åt en god frukost och gick sedan ut en sväng. På eftermiddagen åkte jag hem till familjen och åt middag, och efter det fram tills nu har jag rensat ut massa gamla kläder och även lagt ut en del till försäljning. Fick kommentarer direkt på saker jag lagt ut och har redan fått sålt lite saker vilket känns kul, det är alltid kul att få lite pengar för saker man ändå inte använder. Nu händer det väl inte så mycket mer jag tänkte plocka i ordning och vika alla kläder som ligger på golvet och sätta mig lite framför datorn sedan sova. Mamma fyller år imorgon så ska förmodligen upp tidigt och gratta henne.

Ciao!♡

Likes

Comments

Nyårslöften är något som alltid kommer påtal när det börjar närma sig slutet av det gamla året och början på det nya året, löften som oftast inte brukar hållas. Visst finns det dem som faktiskt lyckas hålla deras löften men hittills har jag aldrig lyckats. Jag har bestämt mig för att inte ha några löften som jag ska hålla i år utan jag vill sätta upp mål som jag vill uppnå detta året, skulle jag inte lyckas uppnå dem till hundra procent så är det inte hela världen men jag har i alla fall riktlinjer som jag har att gå efter. Här nedan tänkte jag skriva dem målen som jag känner att jag vill uppnå nu 2017, eller kanske bättre sagt saker som jag vill uppnå i mitt liv just nu och det har egentligen inte så mycket med det nya året att göra utan det råkar bara vara nytt år.

1. Jag vill bli en mindre stressad person och inte sätta så otroligt mycket press på mig själv om saker som "måste" göras. Vissa saker är ju såklart måsten i livet men jag kan vara riktigt överdriven ibland och känna mig tvungen till helt oväsentliga saker.

2. Planering och struktur i vardagen är något jag har varit riktigt dålig på. Jag vill börja skriva upp viktiga saker som ska göras och saker som kommer att hända i en kalender för att alltid ha koll och för att undvika att glömma saker, med detta menar jag alltså en gammal hederlig kalender inte den som redan finns på mobilen för det vore meningslöst för min del.

3. Självkänsla är något som jag verkligen saknar att ha som person. Jag kan inte riktigt sätta ord på vart den tappades men jag vet att jag var väldigt ung, vilket jag är än i dag men jag syftar på när man gick i lågstadiet. I slutet på 2016 började jag gå i en grupp tillsammans med anda tjejer som har liknande problem som jag med självkänslan, osäkerhet, tillbakadragenhet etc. jag kommer att fortsätta gå i denna gruppen och hoppas på att det i slutänden kan ge mitt självförtroende en liten boozt. Jag kommer försöka jobba på mitt självförtroende så mycket som det bara går, jag måste bara ta reda på hur jag ska gå till väga, bortsett från att gå i en grupp, jag är säker på att det finns fler verktyg där ute!

4. Detta är nog ett mål som många har när det är nytt år, och jag är en utav dem. Jag skaffade mig ett gymkort i slutet av sommaren 2016 och har sedan dess gymmat. Men jag har inte lagt upp någon plan alls på dagar, hur jag ska träna eller något alls. Helt ärligt så vet jag ibland inte vad jag håller på med på gymmet utan är väldigt okunnig. Mitt mål som jag vill uppnå är att utgå ifrån fasta dagar och helst tider där jag gymmar och även ett upplägg på min träning, för att kunna göra detta måste jag planera och även läsa på om träning och komma på vad det är jag vill uppnå med träningen.  Något jag vet att jag vill uppnå med träningen är att må bra, för efter ett träningspass mår jag så himla bra vilket jag tror är ganska vanligt då man känner att man gjort något bra.

5. Något som måste göras är att göra mig av med allt negativt runtomkring mig oavsett om det är personer eller saker jag gör. Jag behöver bara positiva saker i mitt liv framöver!

6. Jag har äntligen hittat en linje och skola som jag trivs på, så nu har jag alla möjligheter att ge gärnet under vårterminen och även på praktiken som jag kommer att ha en gång i veckan via skolan.

7. Jag kommer inte på så många fler mål just nu, men det finns säkert fler bara att jag inte kan sätta ord på dem just nu. Men jag vill bara må allmänt bra och lyckas med saker jag håller på med!


Likes

Comments

Drömmar är som stjärnor, du kan aldrig röra dem, men om du följer dem, leder dem dig till ditt öde.

goodnight!

Likes

Comments

Jag vet inte hur många bloggar som jag har skapat under hela min livstid, men jag vet att det är tillräckligt många för att inte kunna räkna på fingrarna. När jag var yngre hade jag en massvis med bloggar och var aktiv i sisådär en till två veckor sen hade jag tappat intresset. Nu har jag bestämt mig för att börja blogga igen och får hoppas på att det är något som inte bara är tillfälligt utan att jag kan fortsätta så länge som jag tycker det är kul och har tid såklart.

Jag kanske borde börja med att göra en liten kort beskrivning utav mig så att ni som läser (om någon läser) kan få en liten bild utav vem jag är och se om det kanske kan vara intressant att läsa min blogg i fortsättningen.

Jennifer heter jag men föredrar att bli kallad för Jenni, jag är 17 år gammal och fyller 18 detta året vilket känns helt galet... känner mig verkligen inte så stor ännu. Jag pluggar mitt första år på linjen Naturbruk med inriktning Djurvård, jag ska egentligen gå i tvåan men eftersom att jag beslutade mig för att hoppa av stylistlinjen som jag gick i ett år så fick jag gå om ettan eftersom jag missat ett helt år, dock så hade jag redan läst några grund ämnen dvs. matte, svenska, idrott etc. så det har varit ganska skönt att slippa läsa om dem. På fritiden så tycker jag om att vara ute i naturen, träna, fotografera, umgås med vänner, familj och pojkvännen samt mina två små lurvbollar. Jag är en ganska försiktig person som behöver jobba mycket med sig själv och står helst inte i centrum, men detta är något jag jobbar på och vill hemskt gärna ändra på med tiden! Det var lite kort information om mig, men nu till bloggen! Vad kommer jag skriva om här tro? Jo jag kommer skriva en hel del om mitt vardagsliv men även om lite smått och gott. Ska försöka dela in bloggen i kategorier så fort jag lyckas hitta vart man gör det #noob

Ciao!

Likes

Comments

Instagram@westerstedt