Allmänt

Jag har sett så många göra "årsresuméer" hur deras år har varit men jag tänker inte göra det för 2017 har inte varit mitt år. Det här gått så långsamt och jag har spenderat så stor del av året av att vara olycklig. På det privata planet har allt varit toppen men jobbdelen har varit skit och tyvärr tärt på mitt mående det här året. Det bästa på hela året var min semester i somras. Jag tänkte därför bara lite snabbt dela med mig av mina bästa minnen från 2017 och hoppas på att 2018 blir så mycket bättre

• Min 4 veckor långa semester som jag tillbringade tillsammans med min sambo. Vi var dels hemma en massa men sen var vi iväg till Berlin över ett par dagar och en veckas semester till Kroatien vilken var så skönt.
• Jag gjorde min första tatuering. Jag hade funderat ett tag på tatuering och sen spontant bokade jag in en tid och gjorde min första tatuering. Jag är så nöjd med den men det kliar så mycket i fingrarna och jag har redan börjat planera min nästa lite större tatuering, men det får bli 2018.
• Nova! Tyvärr var 2017 året vi fick reda på att nova är sjuk, men som tur är har hon för det mesta mått väldigt bra trots det. Men nova förgyller alltid mina dagar och har såklart gjort det hela året.
• Jag bestämde mig äntligen för att bli vegan! Det här med köttätandet har verkligen suttit i mitt bakhuvud en lång tid nu, och i år tog jag äntligen steget och slutade med alla animaliska produkter och har aldrig mått bättre.
• Jag sa upp mig och fick nytt jobb. Jag hade som nyårslöfte att hitta ett nytt jobb och gjorde faktiskt det. Jag hade tänkt hela året på att byta jobb men det blev aldrig av och saker kom i vägen osv. I oktober tog jag äntligen tag i det och sa upp mig utan att ha hittat någonting nytt, men jag kände bara att jag inte orkade längre men som tur var så lyckades jag hitta ett nytt jobb som jag började på i slutet på november. Jobb är en så stor del av ens vardag och därför är det så viktigt att man trivs på sitt jobb. Nu är jag jättenöjd och trivs jättebra, men har börjat få lite åldersnoja och försöker komma på vad jag egentligen vill göra med mitt liv.

Gillar

Kommentarer

Allmänt

Nu är det bara en vecka kvar till julafton och jag har en del jobb framför mig den här kommande veckan. Så det är bara att försöka ladda upp. Den här månaden har gått så fort och verkligen sprungit iväg. Det blir väl så när man jobbar. Jag har ju inte riktigt tid med julmys, julshopping och julbak som alla andra spenderar sina helger med. Det ska i alla fall bli mysigt att fira jul samt att det ska bli ganska skönt med ett nytt år.

Det här året har ju varit ganska kasst jobbmässigt men mitt enda mål/"nyårslöfte" det här året var att hitta ett nytt jobb och det har jag ju faktiskt klarat av. Så trots ett jobbigt år så slutar det i alla fall bra. Jag känner mig så lost när det kommer till jobbfronten för jag har verkligen ingen aning vad jag vill göra med mitt liv, och det känns som att man måste veta det när man är 25. Jag vet inte det stressar mig väl lite att inte veta, och jag vill ju absolut inte jobba i butik hela livet. Man får väl försöka att inte tänka så mycket på framtiden och bara ta det som det kommer.

Gillar

Kommentarer

Allmänt

Jag tittade nyss på Therese Lindgrens senaste video där hon pratar om din insamling som hon har startat med världsnaturfonden. I just den videon pratar hon bla om tjuvfiske, fiske i allmänhet och hajsoppa. Jag blev faktiskt så äcklad av det hon visade och pratade om i den videon att jag var tvungen att skriva av mig lite. Har du inte sett den videon så titta gärna på den.

Jag vet själv hur lätt det är att ignorera verkligheten för jag var ju likadan för bara några månader sen. Men det är så hemskt hur vi människor behandlar djur och jag tror att många blundar för den verkligheten bara för att man så gärna vill äta kött och det är skönare att äta så som man alltid har ätit istället för att behöva ställa om sig. För det är ju vad det handlar om, det är jobbigt att behöva ändra på sig.

Jag blir bara så illa berörd av tanken hur vi människor behandlar djuren. Inte bara att vi dödar dom för att sen äta upp dom, utan att dom hela sitt liv får leva i misär för att sen plågas när dom ska dödas. Och jag vet att man inte kan tvinga andra människor till att ändra sig för alla får äta vad dom vill, men  jag önskar bara att man kan tänka efter lite varför man tycker kött är så gott och kanske i alla fall prova att byta ut köttet i sin mat till något vegetariskt alternativ. I alla fall nån gång.

Jag vet inte riktigt vad jag ville jag ville komma fram till i det här inlägget, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite. Ha en underbar helg!

Gillar

Kommentarer