Allmänt

Det har varit en skön och bra vecka denna veckan. Nu har jag bara lite söndagsjobb framför mig sen går jag in på min allra sista vecka på mitt nuvarande jobb. Det känns skönt och jag är verkligen redo för någonting nytt. Sedan har jag ungefär 2 veckors ledigt tills jag börjar ett nytt jobb. Det känns lite läskigt men framförallt så kul. Det känns bra att få prova någonting nytt och jag är väldigt tacksam att jag fått den här möjligheten. När man varit någonstans en längre period och kommer till en punkt när man känner att man inte längre utvecklas och får ut någonting av det, då vet man att det är dags att gå vidare.

Gillar

Kommentarer

Recept

Jag älskar att baka och har alltid gjort. Därför är det lite svårt när man helt plötsligt ska lära sig baka på ett annat sätt än vad man alltid gjort. Idag har jag gjort min första veganska tårta. Det är en morotskaka där frostingen inte riktigt smakar som "vanlig" cream cheese frosting. Huvudsaken är väl att kakan är god. Frostingen är tyvärr inte alls lika god som en vanlig cream cheese frosting vilket är lite tråkigt. Annars var den god.

MOROTSKAKA 20 CM

375 g Morotspuré
6,5 dl Vetemjöl
4,5 dl Strösocker
1-2 tsk Kanel
1-2 krm Salt
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1,5 dl Olja
1,5 dl Morotsjuice/vatten
1 msk Vinäger

HUR GÖR JAG?
- Värm ugnen till 175 grader. Förbered formen med bakplåtspapper i botten. Blanda vetemjöl, strösocker, kanel, salt, bikarbonat och bakpulver.
- Tillsätt olja, vatten, vinäger och morotspuré och blanda snabbt ihop till en jämn smet utan klumpar.
- Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Testa med en provsticka och håll koll på kakan för att se när den är klar.
- Låt svalna i formen innan den skärs upp. Jag valde att dela kakan i två delar när den hade svalnat.

FROSTING

19 dl Florsocker
350 g Mjölkfritt smör
3 msk Mandelmjölk
1 msk Äppelcidervinäger
2 tsk Vaniljsocker eller vaniljpulver
Citronjuice
Rivet limeskal

HUR GÖR JAG?
- Vispa ihop smöret och florsockret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa ihop till en fast och fluffig frosting.

Gillar

Kommentarer

Allmänt

Så var man ett år äldre igen. Det känns så konstigt på något sätt. Jag känner mig vuxen men samtidigt inte. Man kanske aldrig känner sig riktigt vuxen, jag vet inte det återstår att se. Jag är egentligen inte så mycket för att fira min födelsedag, men idag ska jag och Pontus i alla fall gå ut och äta och ha det mysigt. Jag älskar mat så jag gillar alla anledningar att få gå ut och äta.

Gillar

Kommentarer