RECEPT // RÄKPASTA

Denna helg har jobb och vin stått på schemat. I fredags körde jag stängning och efter det bubblade jag med Artina och Janne för att sen mötas upp med gubben ute. Trevlig kväll som avslutades på bästa sätt - kebabrulle från Falafelvagnen, haha.

Igår efter jobbet blev det myskväll deluxe! Räkpasta, vin, film, hockey och slutet av Eurovision hann vi med. Jag la ju ut bilder från middagen på min instastory och jäklar vad många det var som frågade efter receptet. Så här kommer det! (Vet inte exakt mått på allt hehe)

Ingredienser som behövs till denna rätt:

Färskpasta
Stora räkor. Egentligen funkar det med vilka räkor som helst men vi använde scampi.
2 st vitlöksklyftor
Olivolja
5 dl Grädde
Hummerfond
Cayennepeppar
1 Citron
Persilja eller dill
Salt
Peppar

Börja med att pressa ner två st vitlöksklyftor i en stekpanna med olivolja. Fräs sedan räkorna någon minut och ta sedan ur dom och lägg åt sidan (OBS bara om dom är färska! Annars slänger ni i räkorna i slutet).
När vitlöken har fått lite färg så häller man ner grädden samt hummerfond. Jag vet inte exakt hur mycket hummerfond jag har i men börja med 4 matskedar för att sedan smaka av med mer allt eftersom.
Jag brukar vilja ha en lite krämigare sås så antingen så låter ni såsen puttra på så att den tjocknar annars så kan ni reda den med maizenamjöl. Alternativt vanligt mjöl/vatten.

Dela citronen på mitten och pressa ur saften från en halva och släng i persilja eller dill. Jag blandar båda.
Nu är det dags att slänga i räkorna i såsen! Man vill inte att räkorna ska ligga där speciellt länge eftersom att de lätt blir överkokta annars så gör det ca 5 min innan såsen är redo. Smaka av med salt, peppar och alternativt cayennepeppar om ni vill att det ska vara lite drag i såsen ;)

Blanda sedan ihop pastan med såsen och voilà. Smaklig måltid!


Gillar

Kommentarer