Storlek small till min gastric bypass mage!

Sponsrat inlägg & produkt

Igår fick jag hem ett paket i samarbete med Mealsizer och detta paket innehöll en matdagbok och tre portionsmått i storleken small..

Jag som är gastric bypass opererad ska inte äta lika stora portioner som en "normal" ätande person. Jag ska äta mindre än en barnportion till och med. Dock så opererades jag 2013 (har gått ner 60 kg) och under de senaste året så har jag kunnat äta lite mer än vad jag ska kunna egentligen så ett samarbete med detta företaget var ju givet kände jag.

Detta är ett hjälpmedel för att få i mig rätt mängd grönsaker, protein och kolhydrater! Ögat lurar ju ofta magen så jag är sådan som lägger upp för mycket mat och jag hatar att slänga mat så blir det tyvärr att jag försöker få i mig det till jag verkligen spricker.. Det är inte bra alls, det vet jag med!


Vad är gastric bypass?

Vid en gastrisk bypass kopplas en stor del av magsäcken bort. Magsäcken och första delen av tunntarmen kopplas sedan ihop med tunntarmens mellersta del. Detta innebär att maten du äter når tunntarmen snabbt. Du blir fortare mätt när maten kommer direkt ner i tunntarmen i stället för att passera hela magsäcken. Det gör att du äter mindre och går ner i vikt.

Låt oss prata om matdagboken nu då..

Detta är en bok där du ska kunna planera dina måltid, se vad du egentligen får i dig om dagarna, följa dina mål, dina veckor och dina resultat. Boken innehåller 13 veckor och jag började min första vecka i måndag (vecka 37, 9 augusti).

Jag personligen är väldigt nyfiken men samtidigt lite rädd när det kommer till vad jag får i mig om dagarna. Jag som gastric bypass opererad ska ju äta lite men ofta.. Jag är en slarv det vet jag. Dock den senaste veckan har jag kommit igång med mina powerwalks, squats samt jag tänker på vad jag stoppar i mig; jag vet dock att jag kan bli mycket bättre på det sistnämnda!

Matdagboken är faktiskt en nyhet hos Mealsizer och jag är en bland de första som får testa den!

Som du ser nedan så ser en vecka ut i så här i matdagboken..

Storlek small

Energibehovet för en "normal" kvinna är 2100 kcal om dagen, men dessa måltidsmått i storlek small så kommer jag få i mig 1500 kcal (fullt normalt för mig som opererad).

Denna storleken är för dig som vill gå ner i vikt snabbt och för barn från 8 år; så jag ska faktiskt introducera dessa för min tonårsson med, men jag tror han hade behövt en medium (2100 kcal).. (Jag kanske ska kontakta företaget och se om de vill sponsra med en sådan till Casper också!?)


Måtten finns i tre storlekar:

Small (1500 kcal), medium (2100 kcal) och large (2700 kcal)!

Fokus är grönsaker, kolhydrater och protein! 


Jag är riktigt taggad för denna resa (13 veckor) kan jag tala om! Jag är inne på min andra vecka nu på min fortsatta viktresa och jag har fortfarande motivation och jag känner att dessa mått får mig ännu mer på g!!

Jag visade dem för min son när jag öppnade paketet och han tyckte det var riktigt fräckt; ja förutom dagboken för det var tydligen för flickor... haha!


Har du provat dessa måltidsmått?

Första steget mot ett hälsosammare liv ..

Med min personliga kod får du 15%hela din beställning hos Mealsizer.

Koden är:

Jennifer


Sist men inte minst: jag hoppas du vill följa min resa med Mealsizer!

Puss, Jennifer.


Instagram: Jennifermarie.se 💙 Facebook: Missjennifer.se 💙 Youtube: Jennifer Marie


I samarbete med Fastcandy (Hemleverans av lösgodis, snacks och läsk inom Helsingborg) får du 10% rabatt på hela ditt köp

med koden:

JENNIFER


Gillar

Kommentarer

Sandifighter
Sandifighter,
Vilket perfekt samarbete. Låter som ett toppen hjälpmedel, vet många som gått upp igen efter en sådan operation.
Haha så full i skratt jag blev...dagbok är för tjejer. I ett samhälle där allt ska vara för både ock så är det ändå spännande att se hur barnen ändå tänker, för jag är säker på att det är gener som för dem in på tjejigt och killigt i slutändan ❤
Ska bli intressant att följa dig ❤
sandifighter.se
Sandra
Sandra ,
Har hört och sett dessa mått innan. Funderat på om man skulle införskaffat de själv för att kunna gå ner i vikt. Hoppas de kommer fungera bra för dig 😊akvaninette.blogg.se/akvaninette/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229