Såhär ser det ut efter operationen. Svullnaden är inte nere än men det ser otroligt bra ut eftersom operationen gjordes för exakt två veckor sedan. De dagar efter operationen var värst. Hade päronformat ansikte bokstavligen, haha jag såg inte mänsklig ut. Jag blev också mer svullen på ena sidan pga att det är svårare att komma åt när de har flyttat fram ena sidan, man får dra lite extra på den andra vilket gav mig lite mer sår och svullnad på ena sidan. 

Nu väntar jag bara på att få äta normal mat igen, svullnaden skall vara helt nere och sedan ta ur tandställning. DRÖMMEN!!!!!!!!

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Angående operationen, jag hade inte överbett innan jag fick tandställning. Så jag måste göra operationen för att mina tänder ska stanna och inte falla tillbaka till sin förra position. Jag har inte stört mig på överbettet föränn nu då jag känt att jag har börjat sova dåligt pga att jag vaknar upp av att jag snarkar haha, får fan inte luft... Hade jag kunnat välja mellan att göra operationen och avstå så hade jag nog avstått eftersom jag vet vilken jobbig del det kommer bli i mitt liv. 
Jag har googlat, fått info av käkkirurgen och det som sägs skrämmer livet ur mig. Jag hatar att ha ont. 

Det som kirurgerna ska göra är att genom munnen, skära av mina käkben flytta dom till sin rätta position och sen fästa dom med speciella plattor. "Du kommer vakna upp och se ut som ett päron i fejset" ......... haha Jag som aldrig varit inlagt på sjukhus eller ens brutit ben vet ju inte hur de känns. 
Jag drog ur två tänder i början när jag fick tandställning, fick då 3 sprutor i kinderna och runt tanden, och det måste jag säga var de mest obehagligaste. Första gången var de liksom fine gör de.. men sen blev de typ panik haha..  Och mina funderingar är, om jag inte ens klarar av att få sprutor, hur fan ska jag klara av det här? Och värst av allt, tänk om jag inte blir nöjd?

Tänk om jag blir ful. 

Har så mycket funderingar som går runt i huvudet just nu och det var ju långt kvar tänkte jag.. men tydligen så har de fixat sig och sett så bra ut såpass fort att det redan blir av nu till våran 2013. Jag får panik. 
Jag har ju velat fixa mina tänder enda sen de växte upp och var snea, det är flera år sen och nu är jag äntligen här och jag tvekar. Päronen säger, "Du är fin som du är".  

Efter operationen kommer de att sätta gummisnoddar i munnen på mig för att käken inte ska röra på sig lite hej vilt. Kommer att vara hungrig konstant. Äta flytande. Möjligtvis gå ner några kg. Inte kunna utföra någon sorts aktivitet på 4-6 veckor. Läste att en tjej käka sin första macka efter typ 3 veckor. Känns helt sjukt. 
Munnen kommer ju vara helt ovan när jag ska börja käka igen. Kommer ju vara som nyfödd haha. 

Och så finns det självklart risker som följer med när man ska operera sig, man kan tappa känseln i hakan. 

Men efter alla före och efterbilder som jag har fått se så ser de jätte bra ut. 
I början var jag tvär taggad på att göra operationen. För att jag äntligen skulle få visa mina tänder. Kunna le och inte behöva skämmas. Fan va de har förstört mig. Kommer ihåg hur jag alltid satte en hand framför munnen eller försökte att hålla munnen stängt när jag skratta. Måste sett för jävligt ut men så osäker jag var på mig själv. 

Ni med raka tänder. Var glada och le så mycket ni kan. 

Snart kan jag också! 

Likes

Comments

Mina och Saras naglar
Likes

Comments

Varför bloggar jag ens? Fan va tråkigt det är. Inga idéer.

boräng

Likes

Comments


Likes

Comments
Likes

Comments

Fan. Har legat i sängen i princip hela dagen. Träningsvärken gör så ooont. Känner mig sjuk. Har haft huvudvärk hela dagen pga det jäkla vädret. Va händer egentligen. Skulle fått gjort en massa arbeten idag men vad fan gör jag?..

Lätt irriterad. Nu kan jag inte sova heller. Har feting klumpen i magen också. Jätte skönt. Verkligen. 

Roligast att jag måste sova nu. Räknar ner hur mycket sovtid jag får. Inte ens roligt.

6h är det nu. 6h sömn och jag är klarvaken. Inte ens sovit middag idag. Frustrerande. 

Godnatt.

Likes

Comments
Likes

Comments