Torsdag 7 dagar till bf

Hej!

Hoppas allt är bra med er :) ✨

Har haft en lugn start på dagen utanför datorn. Sov ganska dåligt inatt med uppvak varannan timme och var uppe och åt frukost vid 05. Tog igen lite sömn på morgonen och har sedan bara kollat ett avsnitt av Dr Phil och varit ute på en promenad på 40 minuter - i ett område med stora backar kanske ska tilläggas haha :) (läs bebis kooom). Det fungerar faktiskt bättre att gå nu än vad det gjorde för 2 veckor sedan vilket jag jublar över. För två veckor sedan var det som att promenera med ett stenhårt tungt bowlingklot i magen och då sammandragningarna kom regelbundet vid minsta ansträngning så var det bara ett varv runt kvarteret som fungerade. Att jag idag kan gå 40 minuter förvånar mig då jag trodde att det skulle bli "värre" desto fler dagar som passerade, vilket det alltså inte har blivit :). Däremot får jag ibland strålande hugg ner mot högra skinkan bak och vänstra ljumsken fram och barnmorskan förklarade det som att det var ischiasnerven som tydligen finns både fram och bak. Lyssnade även på ett avsnitt från podden barnvagnspromenader (avsnitt 17) vilket var väldigt intressant.

De tog upp en fråga som gällde ett 6-årigt barn som var otroligt aggressiv, gick emot allt och konstant fick utbrott på mamman. Det man gav till svar var inprincip att det troligtvis hade att göra med att anknytningen mellan mamman och pojken under den första tiden då han var spädis kanske hade rubbats på något sätt vilket fick mig att lyssna noga med uppspärrade ögon. Att de kanske inte fick det där nära bandet redan från början och att det nu utspelar sig i att han gör revolt för att få 100 % uppmärksamhet. Så nu går tankarna kring hur fascinerande (och lite läskigt) det är att saker som händer tidigt, tidigt i livet - redan under de första veckorna som nyfödd kan ge sig i uttryck flera år senare.

Sedan har jag ätit lunch och tvättat och väntar nu på att Sofia ska komma hem från jobbet. Sen blir det eventuellt en promenix till med henne :)

Kram Jen 💗

Jag & mini just nu, inte helt lätt att sitta med datorn nu heller =) En riktig kanonkula!

Gillar

Kommentarer

Louise,
hej vilken fin mage! 😊 så skönt att du kan vara ute och gå! Vad intressant det avsnittet lät! Skulle gå in och lyssna jag med men det fanns så många avsnitt som hade namn som skulle kunna stämma in.. vet du vilket avsnitt det var som du lyssnade på? 😊 massa kram!!! <3
www.minimat.se
JenniferKlingvall
JenniferKlingvall,
Hej bästa! Ja det var det verkligen =) Avsnitt 17 var det, skrev till det nu så kanon att du frågade med 😊 Kram!
nouw.com/jenniferklingvall
Louise,
Åh tack fina för det snabba svaret 😊! ska passa på att lyssna innan pappa och barn är hemma igen <3
www.minimat.se
JenniferKlingvall
JenniferKlingvall,
Ja gör det 😃 Kram!
nouw.com/jenniferklingvall
Lotta
,
Enligt den anknytningsteorin så tas också upp att barn får en trygg anknytning till sin förälder (eller närmsta person) så länge hen är så kallat "good enough" i sitt föräldraskap. Dsv att du som mamma ej behöver vara alls perfekt för att ditt barn ska få en trygg anknytning till dig. Betryggande va? 😊 Och snart är det dags, stort lycka till!!
JenniferKlingvall
JenniferKlingvall,
Ja det var skönt att höra! 😊 Känns som en liten press på kvinnan när det ju faktiskt är en stor del som även får tex förlossningsdepression osv i början. Känns inte som att den "perfekta" anknytningen är något man bara knäpper fingrarna med direkt =). Tack snälla för din kommentar 😃 kram
nouw.com/jenniferklingvall
Hittade din blogg precis, så fin mage du har! 😊 vi har 19 dagar kvar till bf. Så spännande att du bara har 7 dagar kvar.
finest.se/idasbeauty
JenniferKlingvall
JenniferKlingvall,
Hej! Så roligt =D Så spännande att det inte är långt kvar för er heller 😃 all lycka till! Kram
nouw.com/jenniferklingvall