Tips på bästa vs sämsta klädinköp till nyfödd

Hej!

Dags för ett inlägg med lite tips :) 💗

Då har vi varit hemma lite mer än en vecka och igår kväll tvättade vi upp alla hans kläder i storlek 50 som nu behövde blir rena. Vi har även kläder i storlek 56 och 62 som backup om vi inte får tvättid men de har vi inte behövt använda oss av. Varför kläderna behövs tvättas beror ofta på att han kräkt lite efter maten som då hamnar runt kragen (vi brukar alltid ha en kräkhandduk vid sidan/vid hakan att torka med men det kommer lätt på hans kläder ändå) eller om han tex kissar på sig på skötbordet.

Vi köpte ca 6 bodys i strlk 50 och 6 tillhörande byxor/leggings till. Sen fick vi ärva ungefär lika mycket av våra vänner Gunnar & Evelina som fick sin lilla Olle för 3 månader sedan (guld värt - tack igen!). Sen har vi använt upp kanske 4-5 pyjamaser så på ca 1,5 vecka har vi alltså haft behov av:

ca 12 bodys

ca - 12 leggings (obs- de blir inte lika smutsiga som bodys så håller ofta längre, vi har inte behövt tvätta upp alla)

4-5 Pyjamaser

2-3 par strumpor

2 tunnare filtar som vi virar in honom i (vi använder bomull, tänk på att fleecefiltar inte andas lika bra)

Sjuttielvamiljonermiljarder kräkhanddukar

ca 2 paket Libero touch 1 blöjor?

Våra bästa klädinköp

Är helt klart enkla bodys som är omlott med små leggings till. Antingen leggings med fot eller att man köper leggings utan fot och har tunnare strumpor till. Här nedan ser ni två typiska favorit outfits. Däremot så använder vi nästan aldrig mössan/mössor. Blir nog mer när vi rör oss ut på promenader men inte här hemma inomhus.

Den vita bodyn nedan är från Ullared (Kanonnöjd! Tips att köpa där om ni ska dit) Annars tycker jag att omlottbodys från H&M även varit bra.

Vita leggings - Newbie (Kappahl) Grå leggings- H&M

Grå/vitt set med igelkottar - ICA MAXI ekologiska sortiment (köpt i sep) har även matchande filt + pyjamas

Vita strumpor- Ullared

Pyjamas med dragkedja - ÅHLENS

Kräkhanddukar - Ullared, De kanske inte passar in i kategorin kläder men måste visa de ändå då dom absolut är ett av våra bästa inköp. Vi köpte mängder, alla är inte med på bilden och de går åt =)

Längst ner i inlägget skriver jag om sämsta


Våra sämsta inköp

Sista bilden ovan som även har fått minst kärlek när jag fotade haha.

Pyjamas som man drar över huvudet, en del säger att man kan dra den ner över kroppen men jag har bara testat över huvudet (från samma igelkottkollektion) med knäppning mellan benen. Tycker det är väldigt mycket smidigare med dragkedja alternativt med knappar hela vägen ned längst med magen

Body som inte är omlott. Det funkar säkert minst lika bra om man får in snitsen men om jag får välja mellan omlott eller knäppning endast vid axeln så vinner omlott alla dagar i veckan.

Andra saker som ni inte behöver köpa på er mängder av (bara enligt mig och vår bebis) är mössor eller strumpor. Vi har fått mössa och strumpor i present som blivit favoriter men då vi själva köpte på oss en hel drös så använder vi knappt våra egna inköp. "Tuffare" udda plagg som en bikerjacka osv har heller aldrig ens provats. Kanske får ta och styla till honom imorgon bara för att :) haha

Hoppas det här var till någon hjälp!

Kram Jen💗

Gillar

Kommentarer

Camillateolinda
Camillateolinda,
Haha vad roligt att du tog med igelkottspyamasen som sämsta köp. Vi fick en sån i julklapp och jag fick inte på den hur jag än försökte, både uppifrån och nerifrån. Så synd med sån dålig konstruktion på ett så gulligt plagg! 😊
nouw.com/camillateolinda
JenniferKlingvall
JenniferKlingvall,
Haha håller med! 😆👍🏼💕
nouw.com/jenniferklingvall
Emma
,
Åh vilket bra inlägg, vi har på tok för lite kläder i strlk 50 märker jag nu. Har bara 2-3 uppsättningar. Men hur länge tror du att han kommer kunna ha strlk 50? Kanske svårt att svara på men du får gärna skriva sen när han byter till strörre 😊 Kram, ha en fin kväll!
josefineelind
josefineelind,
Jag köpte på mig en massor med strumpor men använder bara två par - och de fick vi i present😅 de är i storlek stor och tunna (newbie) och är PERFEKTA, för de kan man dra upp till armhålan om man så vill!
nouw.com/josefineelind
eschutz
eschutz,
Håller med dig ! Älskar omlott! Synd att de är mest i små storlekar .. hade enbart omlott nästan i 44&50 men nu i 56 o uppåt är nästan allt ja hittat utan omlott 👎🏻 köper inga pyjamaser man kan dra över huvudet gillar de inte alls. Helst vill jag ha med knappar så behöver man inte öppna upp hela på natten vid blöjbyte o kan smidigare byta utan att han ska vakna helt av att hela magen blir kall också!
nouw.com/eschutz
Sylvia,
Riktigt bra inlägg! Mer sånt här 😃 framöver löser jag gärna om hur länge ni kunde använda storlek 50 osv... 😊
www.nouw.com/mammaprat
ullizbulliz
ullizbulliz,
Wow vilka bilder❤
nouw.com/ullizbulliz
Helle
,
Takk for et kjempebra innlegg! 😊 Venter selv baby i august og lurer veldig på hvor mange plagg i str 50 vi bør ha, så dette var hjelpsomt! Jeg håper på en oppdatering på hvor lenge dere bruker str 50 😊
Sofie
,
Samma här! Omlott bodys och pyjamaser är det som används😊 Fick en "normal" stor tjej på 3700 och 50 var stort i början, sitter bättre nu i 3e veckan. Så d där med att man inte använder stl 50 som "folk" säger håller jag inte med om☺
R
,
Vår tjej växte ur sina strl 50 efter 2 v.. samma med blöjor växte ur strl 1 snabbt. Håller med om omlottbody, pyjamas och små handdukar, det används mest.
Lea
,
Haha så sant! Har så mkt kläder som aldrig använts, tex klänning på en nyfödd, inte en chans haha. Nu e min dotter 2 månader och har storlek 62 och vi har nästan precis börjat använda bodys man trär över huvudet 😊 men men, tror alla gör det misstaget och köper på sig för mycket av opraktiska kläder till sitt första barn pga okunskap 😊