Lär dig din bebis hemliga språk

Hej! ✨

Jag såg en väldigt intressant video som jag tänkte att jag såklart måste visa er. Det var en tjej (kvinna) i en mammagrupp på Facebook som tipsade om den här artikeln (länk) + video och jag sög åt mig allt som en lite svamp. Videon handlar nämligen om att bebisar tydligen har ett eget litet språk och det är någonting som jag också tror. Att alla läten inte bara låter likadant utan att varje läte faktiskt har ett eget innebörd och betyder något, som ett eget litet språk. När jag såg videon så tyckte jag att jag kände igen dessa "läten" i August och har sedan dess försökt att tänka lite extra på om jag hör vad det är han försöker säga. Ibland så tycker jag att det hörs tydligt och blir överlycklig (det här är ju busenkelt!) till att som i morse när han var gnällig inte ha någon aning om vad han ville.

Så som vi läser av honom nu iallafall så betyder: händer mot munnen som gapar + gnyande- mat, efter mat kommer EH EH tydligt vilket betyder rap och gnället som oftast kommer kort därefter betyder dags för att byta blöja. Här kommer iallafall en tydligare beskrivning av bebisarnas "egna språk" samt videon från Oprah (ÄÄÄLSKAR förövrigt Oprah!).

bebisens egna språk

Vad olika ljud kan ha för innebörd

1. Neh – Jag är hungrig

2. Owh – Jag är trött

3. Heh – Någonting känns obekvämt

4. Eairh – Jag har ont i magen

5. Eh – Jag behöver rapa


Vad säger ni med små bebisar, känner ni också igen det här eller håller ni inte alls med? :)

Kram Jen 💗

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Alltså till viss del men inte jämt att de stämmer . Wiggo älskar o säga nej nej nej .. vilket ibland låter som "neh" ibland hungrig men ibland bara trött o vet inte vad han ska ta sig till då han helst har mig som napp tills han somnar 🙈jag såg detta också när Wiggo var drygt en månad o tänkte yes ! Nu kommer jag alltid förstå honom men se så fel jag hade .. med tiden kommer man lära sig sin egna bebis språk o viljor. Däremot "eh" ljudet slår nog aldrig fel med att de är en rap eller fis som måste fram !
nouw.com/eschutz
emiliali
emiliali,
Det där funkade lite i början för Lillfisan! Nu har hon så många ljud för sig så svårt att skilja dem ifrån. Men hon är fortfarande väldigt tydlig på hunger eller rap. Vilket är skönt för då vet man ju för stunden iallafall 😊
nouw.com/emiliali
moawestoo
moawestoo,
men va intressant! Hade ingen aning om det innan. Själv går jag mer på "känn" och typ uteslutningsmetoden. Ska definitivt vara lite mer observant på ljuden nu...
nouw.com/moawestoo