26 Jan, Bf dagen är här! Laddar på med energi

Hej!

Idag är det bf dagen! Den 26 Januari som vi har längtat efter sedan jag gjorde mitt första besök hos barnmorskan i våras. Datumet som man har printat in i huvudet, pratat med alla om och som man har haft som mållinje. Måste ändå säga att desto närmare 26 Januari man kommit desto mer har just själva datumet suddats bort. 26 Januari har under graviditetens gång varit en riktlinje där långt fram någonstans men nu när vi är i Januari så har det inte varit alls lika mycket fokus på just datumet utan mer vad som händer dag för dag. Varmt välkommen är du älskade 26 Januari iallafall, som vi väntat på dig! :) 💗

Det känns som att min kropp har gått in i någon slags "ladda upp batterierna" mode just nu. Igår senare under eftermiddagen låg jag som en utslagen säl på sängen och strökollade Youtubeklipp och halvsov i 2-3 timmar tills Alex kom in och berättade att kvällsmaten var klar (han är fantastisk!). Sedan har jag sovit som en stock mellan 22-06, var uppe och åt frukost mellan 06-07.30 för att sedan slockna i sängen igen till ca 9.30. Så sedan igår eftermiddag känns det som att det enda jag gör nu är att äta och sova haha. Något som kroppen verkar behöva! Jag har lite dåligt samvete över att min mormor snart ska flytta och egentligen hade jag velat vara hos henne och hjälpa henne med att flyttpacka idag. Dock är jag lite orolig att en förlossning ska starta därefter och att jag då tömt mig helt på energi nu när den verkar behöva det lite extra. Så velig!

Någonting som jag kan säga till er som inte varit gravida är att som gravid är det egentligen inte så mycket man kan göra än att följa med kroppen. Den ger så tydliga och bestämda signaler på vad den vill och då tänker jag att man ska försöka lyssna, så gott man kan dvs. Nu har ju jag varit hemma och pluggat på distans den här hösten så jag har ju faktiskt haft lyxen att kunna gå till kylskåpet och äta när jag vill, vila när jag vill eller gå en promenad när jag behöver luft. Betydligt svårare måste det ju vara med ett heltidsjobb där man ju inte direkt kan ta en powernap när det är dags för möte eller unna sig en sovmorgon efter ett sömnlös natt. Ni som har jobbat, hur tycker ni att det har funkat för er, har ni fått ta till några speciella knep?

Nu har jag iallafall varit ute på en morgonpromenad och sitter och dricker lite hallonbladste. Får alltid komplettera med en tablett mot halsbränna efter då te och kaffe inte är mina bästa vänner när det kommer till att hålla halsbrännan borta. Sedan har jag faktiskt en uppgift i skolan där jag ska spela in en presentation av mitt examensarbete som jag egentligen skulle presentera i feb/mars men tänker att jag tar tag i det redan nu innan mini är här.

Kram Jen 💗

Gillar

Kommentarer

sannaerikssons
sannaerikssons,
Åh så spännande!
nouw.com/sannaerikssons
Elin
,
Hade bf igår, 25/1 och fröken var punktlig och kom på dagen 😊 råkade ut för maginfluensa dagen innan så när värkarna drog igång fick jag dropp för att orka med, man tror inte det är möjligt, men kroppen har verkligen extra reserver när de väl krävs. Stort lycka till när din pojk väljer att titta ut!
Närketjejen
Närketjejen,
Spännande =) Jag har nyss börjat följa dig så vet egentligen inte så mycket om dig. Jag har kollat några avsnitt på Gravid vecka för vecka, och sedan såg jag att du hade en blogg och tänkte kolla in den. Men vad pluggar du?
nouw.com/närketjejen
Emma
,
Vad fort tiden gått! Tänk att bf-dagen är här redan, wow 😊

Jag jobbar heltid, men har ett ganska stillasittande jobb med möjlighet att gå på toa och äta när jag vill, så det känns väldigt skönt. Kroppen säger ifrån ibland när man stressar lite och vet inte om jag klarat att ha ett aktivt jobb.

Vilka söta bilder på magen! Har också köpt dom små sockorna 😍
Berglundemma
Berglundemma,
Verkligen spännande att följa din blogg.
Jag har Bf om 1,5 månad. Jobbar heltid, stilla sittande jobb på kontor. Har haft fruktansvärd sömn senaste tiden, typ obefintlig, så har vart sååå trött. Har flera mornar tänkt "idag ÄR det okej för mig att ta sovmorgon, eller idag är jag hemma. Min kropp måste få vila och sömn".
Men nej då, jag sitter där ändå i slutändan 😂. När jag kommer hem börjar det jobbiga, att hålla sig vaken och orka ta tag i hemmet. Man vill bara sova. Men jag jobbar i 1 månad till sen semester 😊 Lycka till när det blir dags 🤗
nouw.com/berglundemma