Instagram fotografjenniferkihlvallInstagram fotografjenniferkihlvallInstagram fotografjenniferkihlvallInstagram fotografjenniferkihlvallInstagram fotografjenniferkihlvall

Min kamerautrustning

PHOTO - Camera

Vet att ni är några som är sugna på att se min kamerautrustning så idag kommer det äntligen ett inlägg om det.

Inlägget innehåller adlinks.

Canon EOS 5D Mark III - min älskling som jag köpte i april 2015. Köpte den en månad innan jag skulle fota mitt första bröllop och jag har enda sen dag 1 varit så nöjd med den här kameran! HÄR hittar ni en direktlänk till kameran. På alla mina kameror har jag även batterigrepp och mina batterigrepp har jag beställt från Fotofyndet. Batterigreppet på bilden hittar ni HÄR.

Canon EOS 1000D - Den här kameran fick min mamma i present januari 2008 och det var första gången jag fotade med en riktigt systemkamera. Mamma fick inte riktigt behålla den själv kan man säga haha... Fotade med den fram till augusti 2010. Den är väldigt enkel och det är en bra kamera att starta. med om man inte kan något, som för mig. Den här kameran är såpass gammal nu så den säljs inte längre men det finns nyare modeller.

Canon EOS 7D - Min första alldeles egna systemkamera som jag köpte i augusti 2011 precis innan jag började Media - Foto på gymnasiet. Fotade som en tok med den och den har varit med om ett och annat. Nu är den enbart min reservkamera så jag har någon ifall min 5D skulle strula. Den här kameran säljs inte heller längre då den också är rätt gammal men dom har gjort en nyare variant som jag hört mycket gott om och den hittar ni HÄR.

Canon G16 - Min lilla kompakta kamera som jag köpte i december 2014. Den har varit med på lite resor och filmats en del med. Gillar den väldigt mycket men tyvärr säljs den inte längre.

Canon EF 50mm f/1,8 - Mitt första fasta objektiv. Köpte det här i september 2010 tror jag och jag blev kär direkt. Minns att jag ville fota porträtt hela tiden haha.. Men en bländare på 1,8 var ju as nice när man var van vid en bländare på 3,5 som det kitobjektivet hade. Det här objektiver är dock mitt reserv nu eftersom jag har ett annat som ni ska få se längre ner i inlägget. Nu har dom släppt en nyare variant på det här objektivet och det hittar ni HÄR. Mitt UV-filter som jag har på bilden beställde jag från Kamda och det hittar ni HÄR.

Tamron AF 28-75/2,8 XR DI - Mitt älskade Tamron <3 Det här använder jag mest till vardags eller när jag går på kalas/fest osv. Perfekt vardagsobjektiv enligt mig och det här köptes i december 2012 om jag inte minns helt kalasfel. Ni hittar det HÄR .

Sigma EX 70-200/2,8 APO DG HSM OS - Det här objektivet köpte jag i februari 2015. Minns att jag var besviken på Londons shopping så när jag kom hem från resan så beställde jag det här objektivet. Fotar mest sport med det här och hade även med det på bröllopet jag fotade, då satt det på min Canon EOS 7D den dagen. Jag beställde mitt HÄR.

Canon EF 50mm f/1,4 USM - HÄR har vi min älskling! Det här objektivet är helt klart favoriten. Köpte mitt första i april 2014 och det sitter på kameran nästan hela tiden. Dock ramlade jag för 2v sen i trappan och råkade göra sönder det... Så i måndags så fick det bli ett helt nytt. Ni hittar det HÄR.

Yongnuo Speedlite YN 560 - Min blixt som jag inte minns när jag köpte.. Men det var många år sen för jag såg nu att dom gjort en nyare variant. Jag är inte den som fotar så mycket med blixt (typ aldrig...) men dom gångerna jag har använt den så har jag varit nöjd. Den är helt klart ett bra och billigare val för en sån som lille Kihlvall som så sällan fotar med blixt men ändå vill ha en.. Beställde min på Fotofyndet .

Fjärrkontroll - Okej den här köpte jag för så extremt många år sen (om man byter sladden så kan man ha den på andra kameror med, så har kunnat ha den på alla mina) så jag minns inte ens vart jag har köpt den haha.. Den är iaf jättebra och jag använder den till alla självporträtt som jag själv tar. En fjärrkontroll är perfekt för den som vill ta självporträtt eller om man ska fota med lång slutartid, då vill man gärna ha kameran på ett stativ och helst inte nudda kameran haha..

Close-up +4 & Close-up +10 - Mina close-upfilter har ni sett många bilder med dom senaste dagarna haha.. Använder dom när jag vill fota t.e.x droppar. Jag har beställt mina från Kamda. Close-up +4 hittar ni HÄR och Close-up +10 hittar ni HÄR.

Gråfilter ND64 - Mitt senaste köp! Det här har jag när jag försökt fotat fina bilder på solnedgången. Jag har inte fått till det riktigt än som jag vill men är på god väg iaf. Dock var jag väldigt nöjd med dom fina bilderna jag fick med det mjuka vattnet mot stenarna. Beställde det här från Kamda och ni hittar det HÄR.

Haida Step-upring (52-58) - Jag köpte mina close-upfilter till mitt kitobjektiv innan jag köpte mitt första 50mm och då köpte jag alla filter i strl 58. När jag köpte mitt 50mm så hade den en filterdiameter på 52, så det här var ett perfekt köp så jag kunde ha mina filter på båda objektiven istället för att köpa nya filter. Beställde mitt från Kamda och ni hittar det HÄR.

Kameraväska - Den här kameraväskan köpte jag i typ september 2015 (eller något sådant) på Rut & Circle där Madelene Billman hade gjort en kollektion för dom, väskan var från hennes kollektion. Min väska är nu så extremt trasig så den sitter ihop med säkerhetsnålar och så har jag försökt sy den lite med haha.. Den har fått utstå så mycket så det är faktiskt inte så konstigt om den börjar ge upp hoppet om livet. Jag har även en till väska som är en ryggsäck men den är också trasig så valde att inte ta kort på den.

Softboxar - Ja här har ni mina softboxar som jag inte riktigt visste hur jag skulle fota... Dom beställde jag från Netonnet i oktober 2015 precis innan jag flyttade hemifrån. Planen då var väl att bli en youtuber men vet inte riktigt om det någonsin blir av haha! Ni hittar dom HÄR .

Det var allt jag fotade men jag har såklart ett ex antal stativ och så har jag även två reflexskärmar (5 i 1), en som är 56cm och en som är 110cm och dom båda är beställda från Kamda. Har säkert något mer nu som jag har glömt men då har ni iaf fått se det mesta.

Vill även skriva att jag inte är sponsrad. Jag har valt att länka till produkterna för att ni lättare ska hitta dom om ni själva skulle vara intresserade av dom. Under min tid på gymnasiet så sommarjobbade jag och sparade mitt studiebidrag för att kunna köpa vissa saker och även nu jobbar jag och sparar för att kunna köpa mer utrustning. Så inget har kommit gratis med posten.

Gillar

Kommentarer

Stina
Stina,
Åh det var ingen dålig utrustning! Hade. ju inte tackat nej till en likadan!
jenniferkihlvall
jenniferkihlvall,
Heheh! Den är riktigt fin den!
nouw.com/jenniferkihlvall
KMS
KMS,
Sjukt bra inlägg! 😃😃
nouw.com/kms
jenniferkihlvall
jenniferkihlvall,
Tycker också det! Vet att många varit nyfikna på min utrustning så det här det ju riktigt bra 😃
nouw.com/jenniferkihlvall
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229