Mentalträning

När viljan finns men psyket säger nej.

Häromdagen lyssnade jag på "Ridpodden" och deras avsnitt om mentalträning. Det var då alla bitar verkligen föll på plats och jag kunde verkligen inte släppa tankarna på detta informativa avsnitt. Mentalträning är något vi alla kan dra nytta av i livet och något som vi alla bör ta en funderare på.
-
Ni vet känslan när man verkligen vill någonting men det är något i ens tankar som säger nej. För att förtydliga tänkte jag använda mig utav mitt paddock exempel med Lydia.
Jag vill verkligen vara i paddocken och träna för att vi ska utvecklas men mina tankar säger nej. Anledningen till att dom säger nej är för att jag blev rädd när hon bockade med mig i paddocken för snart 2 år sen. Mina tankar flyger direkt till dessa minnen och bilder samt känslor som gör att hela min inställning påverkas negativt. Jag vågar inte för "tänk om" hon gör det igen. Redan här har jag målat upp en negativ bild av hur det kommer bli. Det är här den mentala träningen kommer in i bilden. Istället för att jag ska tänka det värsta så ska jag tänka det bästa.
Hon bockar inte alltid, vi har haft jättebra pass i paddocken och hon är en otroligt snäll och trygg häst. Du har ridit igenom det flera gånger och du kan absolut göra det igen för du är duktig! Genom att peppa och motivera mig själv och styra mina tankar så har jag tagit mig förbi detta jobbiga hinder idag. Det var inte lätt men ack så värt!
-
Vi måste bli bättre på att motivera och peppa oss själva. Man är väldigt snabb och duktig på att se det negativa och klanka ner på sig själv. Sluta med det! Se möjligheter och be om hjälp ifall det behövs. Det är helt otroligt vad vi kan göra med våran inställning och med våra tankar.
Här finns det bara en enda person som bestämmer och det är du själv!

Gillar

Kommentarer