Den senaste månaden har varit, ja, kaos. Kom tillbaka från praktiken och gick på medicin 2.. herregud säger jag bara. Kursen i sig har varit rolig kan jag tycka, men den har varit sjukt intensiv! Tentade av den förra lördagen (5 december) och är sjukt lättad att den är över, kan dock inte andas ut än eftersom jag inte fått veta resultatet (skulle tydligen komma denna veckan!!).

Idag ska jag åka hem till min hemstad och va där över natten för att sedan åka tillbaka till Karlskrona innan det igen bär av hem till hemstaden igen på torsdag. Då går jag på "julledigt" och det ska bli fruktansvärt skönt!! Dock blir det egentligen bara ledigt från skolan för jag måste fortfarande plugga eftersom det är tentor när det är dags att dra tillbaka till skolan igen i Januari. Kan inte fatta att jag snart läst ett helt år på sjuksköterskeprogrammet?!? vad fan tog tiden vägen och hur fort går det inte??

I lördags var jag på julfest på statt. det va skitkul! det var rosenboms nation som hade anordnat den. På tal om rosenboms nation har jag blivit ansvarig för deras blogg på sydöstran, kommer skriva mer om det sen när den väl dragit igång ordentligt! ser fram emot detta sjukt mycket och det ska bli jättekul att berätta vad vi i rosenboms gör och vad rosenboms egentligen är! Himla kul!! så kika in där sen när den är igång, kommer finnas mycket kul läsning!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känns som att det var måndag igår? Vad sjutton händer med veckorna, de bokstavligt bara springer iväg. Det är nu sista veckan på praktiken och jag har redan hunnit gå halva dagen idag, slutar kl 16. Sen bär det hemåt för att plugga och fixa hemma.
Igår köpte jag lite julpynt och jag längtar verkligen tills det är dags att få börja pynta. Julen är så fruktansvärt mysig. På något sätt blir allt så ljust även att det är mörkt ute.

Likes

Comments

Hade en fantastiskt bra dag igår, först praktik som gick förvånansvärt fort för en gångsskull sen tog jag en liten runda på stan och köpta en party outfit till kvällen då det var dags för utgång! Vi var hemma hos några som bor i stan innan vi gick ut. På förfesten spelade vi beerpong och bara chillade, det var riktigt kul och det var ett tag sen jag va ute.

Idag har jag gjort absolut ingenting, har sovit mest (försökt sova ikapp all tid man inte sovit i veckan). Nu sitter jag och kollar på så mycket bättre, väldigt bra program!

  • Fest, Skola
  • 83 Readers

Likes

Comments

Sitter just nu på praktiken och räknar ner till jag får sluta, är så fruktansvärt trött idag så vill bara hem. Ikväll är det dags för utgång, och jag är mer än nöjd med att jag fått studielånet idag. Efter praktiken hade jag tänkt åka in till stan och shoppa lite, man får passa på medan man kan och när plånboken tillåter.

Likes

Comments

usch vad veckan bara sprungit iväg. kan inte fatta att det är helg i morgon redan?! kan vara så att veckan gått fort för att jag har massor att göra men det är så det får vara. igår var jag både på praktiken och i skolan, vilket var lite hektiskt.idag går jag kväll på praktiken, vilket är väldigt skönt, det händer mindre på kvällarna.
i morgon är det utgång på kvällen som gäller och det ska bli så himla skönt att vara helt ledig i helgen. I och för sig är jag väll inte helt ledig med tanke på att jag har en uppsats att skriva men jag har inget annat planerat mer än det än så länge.


Likes

Comments

tiden bara springer iväg och det är redan måndag igen, himla tur jag är ledig känner jag. hittills idag har jag städat lägenheten och nu har jag precis satt mig vid datorn för att plugga. ikväll ska jag på utbildning, vilket ska bli väldigt roligt.
imorgon är det dags för praktik igen, är redan inne på näst sista veckan, vart tog tiden vägen? är dock både skönt och tråkigt att jag har så lite tid kvar.

hoppas veckan går fort!

Likes

Comments

som jag skrev i förra inlägget så studerar jag till sjuksköterska. bästa valet i mitt liv, har aldrig känt såhär innan. jag trivs som fisken i vattnet som man brukar säga. Just nu går jag i T2 (termin 2) och kursen vi läser just nu är VFU människan och omvårdnaden och det är praktikkursen denna termin. som det ser ut nu är man på samma ställe som man var i T1. Jag är därför på Elineberg i Rödeby och gör min praktik just nu. trivs himla bra där och det är skönt! vi går med undersköterskorna i T1 och T2 för att lära oss den grundläggande omvårdnaden. 

Sjuksköterskeprogrammet jag läser är på Blekinge Tekniska Högskola och ligger hyfsat centralt i Karlskrona. Skolan ligger dessutom precis vid havet, vilket är superfint när det är vår och sommar men fruktansvärt kallt nu när det är höst och jag vågar inte ens tänka på hur kallt det kommer vara i vinter.. Men för att återgå till programmet så läser vi 30 högskole poäng/termin vilket blir totalt 180 poäng på 3 år som utbildningen är. i varje termin är det alltså ca 4 kurser men också ibland färre. Förra terminen var kaos tyckte jag, allt var nytt och det är så himla höga krav om man jämför med hur det är på gymnasiet. 

det vi mest läser på programmet handlar om omvårdnad, alltså hur man tar hand om patienten. det är ganska intressant men de roligaste kurserna hittills är ändå VFU (praktik) och medicin kurserna, där får vi läsa mycket om människokroppen och det är sjukt intressant! 

just för tillfället har jag en paus i mitt uppsatsskrivande, alla behöver en paus ibland! dock är inte uppgiften enormt stor men den tar ändå tid eftersom jag måste söka efter 2 vetenskapliga artiklar (vilket är fruktansvärt jobbigt). känns ändå väldigt skönt att den ska vara inne om ca 2 veckor så tid finns det fortfarande kvar :) 

ja, vad ska man mer säga? HIMLA BRA PROGRAM, även att jag inte beskrivit det så utförligt

 

  • Skola
  • 93 Readers

Likes

Comments

​Hej! Det är jag som är Jennifer och det är jag som driver denna blogg. Jag är 20 år och bor för tillfället i Karlskrona där jag studerar till sjuksköterska. Jag har snart bott här i 1 år då jag flyttade hit i Januari 2015. Ja, vad skulle man mer vilja veta om mig kan tänkas? 
På fritiden brukar jag umgås med kompisar för det mesta. Annars spenderas den tiden till att plugga om man nu kan se det som fritid ;)

Likes

Comments