Vecka 37

I tisdags gick vi in i vecka 37, och idag är det bara 25 dagar kvar till BF! Hur sjukt är inte det!?

BEBIS:
Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika foster. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Barnmorskan brukar säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. För många gravida har brösten redan börjat producera råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den sista tiden kan du få svårt att sova.

MITT MÅENDE:
Veckan som gått har kantats med extrem halsbränna nattetid. Jag som jublade för ca två veckor sedan av att den försvunnit och det ångrar jag nu. Magen växer mer och mer för varje dag som går känns det som och det märks verkligen då kroppen blir allt mer orörlig/otymplig, även fast jag inte är sådär jättestor för att ha 25 dagar kvar till BF. I slutet på vecka 36 och början på vecka 37 har jag börjat få ont i korsryggen när jag böjer mig ner under en ''längre'' tid, t.ex plocka ur disken, tömma flyttkartonger m.m Något som gör mig lätt frustrerande. Det är helt enkelt jobbigt att inte känna av ryggen i så små aktiviteter som att plocka disk. Men så ska det väl vara i sluttampen på graviditeten. I övrigt mår jag bra graviditetsmässigt och det får jag vara väldigt glad över. Ingen foglossning eller liknande ännu och värken i korsryggen är inte så pass ond som den är för många. Men istället kämpar jag med post covid tröttheten och de besvär som det för med sig.

Gillar