Vecka 35

BEBIS:
Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt. De flesta ligger nu med huvudet neråt. Fostret sväljer fostervatten, kissar och därmed tränas matsmältningen.
Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta. Huden är istället täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Huden kan se vit och kletig ut av allt fett, om barnet skulle födas nu.
En del gravida kan få ont över revbenen. Det kan bero på att livmodern är så stor att den når till revbenen. Det kan kännas bra att sträcka på sig.
Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Det kan göra så att du får ont i ryggen. Barnet trycker på överallt. Det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova.

MITT MÅENDE:
Under vecka 34 fram till idag vecka 35 har min kropp känts väldigt likt som föregående veckor. Halsbrännan har dock inte varit så kraftig som den brukar, vilket känns skönt. Behöver inte ligga och må dåligt på nätterna för att det brinner som en drakes eld i halsen på mig, haha.
Man känner verkligen hur bebis växer i magen och att det blir trängre för varje vecka som går. Får bebis kroppsdelar uttryckta på alla möjliga ställen i magen och större delen av tiden är magen stenhård. Förmodligen för att den trycker sig utåt med rygg och rumpa. Märker också hur magen växer hela tiden nu jämfört med hur min mage växte de första 27 veckorna. Känns som att allt går med raketfart nu istället för snigelfart. Så det kommer verkligen bli spännande hur stor min mage blir i slutändan.

På Onsdag om en vecka ca, har vi tillväxtultraljud på grund av att jag burit på covid-19. Då kommer de både väga och mäta bebis i magen för att se om covid-19 påverkat tillväxten något. Håller tummarna dock för att allt ser ut som det ska!

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,

Först och främst, wow va fin du är! Min son är snart 9 månader och åh vad jag saknar tiden då han bara ville sitta i knät och mysa samtidigt som det är så himla roligt att se honom utvecklas, nu är det full fart på honom konstant. Hoppas ultraljudet går bra🥰

nouw.com/evelinajosefines
jennifereriksson
jennifereriksson,

Stort tack! Jag förstår att du saknar den tiden! Tror man kommer sakna allt med barnens uppväxt oavsett ålder 😊

nouw.com/jennifereriksson