Vecka 34

Idag går vi in i vecka 34!
(från 33 hela veckor + 0 dagar till 33 hela veckor + 6 dagar)

Bebis vecka 34:
Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är cirka 46 centimeter långt.
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Inne i magen finns det många ljud. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Efter förlossningen vill barnet fortsätta vara nära och lyssna till kroppsljud.

Förvärkar
Livmodern tränar för förlossningen. Du som är gravid kan känna förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känns inte alls, men om du lägger handen utanpå magen kan det kännas att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd.
En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig nedåt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet. Du som har fött barn tidigare kan ha kraftigare förvärkar.

Flytningar
Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Det kan också komma mer flytningar än vanligt. Det kan vara svårt att skilja på vanliga flytningar och sipprande fostervatten i slutet av graviditeten. Kontakta en barnmorska om du är osäker.

Mitt mående från vecka 33 till idag:
Inga fler graviditetsbesvär har tillkommit utan det mest påtagliga besväret som jag nu haft under ett antal veckor och som fortfarande är kvar är halsbrännan. Jag har dock hittat bra sätt att tona ner halsbrännan nattetid med hjälp av en tallrik yoghurt eller fil. Utöver detta märker man att bebis växer i magen för kroppen blir mer och mer orörlig för varje vecka som går. Nu börjar jag känna att visa rörelser är tunga t.ex böja mig ner mot golvet. Märker också av att det blir svårare och svårare att hitta bra positioner att sova i utan att få ont i magen, ligament eller fogarna. Men rent allmänt mår jag bra i min graviditet förutom att jag saknar min kropp, haha.

Var hos barnmorskan igår och lyssnade på bebis hjärta samt mätte livmoderns SF-mått. Denna gång uppmättes det till 35cm, vilket ligger över normalkurvan. Men så länge jag följer min egna kurva så är det ingen fara. Fortsätter måttet dock att öka vid kommande mätningar istället för att plana ut så kan eventuellt tillväxtultraljud behövas för att mäta fostervatten och bebis vikt.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Gud vad spännande och gud så fina bilder! <3

nouw.com/hilma
linnealarssonss
linnealarssonss,

Fantastisk bild!

nouw.com/linnealarssonss